- احساس ترس، وحشت و خوف شدید
- ترس، از حد طبیعی خارج شده و بهصورت ترس شدید واقعی درمیآید
- بروز واکنشهای خودبهخودی و غیرقابل کنترل
- تپش قلب، تنگی نفس، لرزش دست و هول شدن همراه با آرزوی خلاص شدن از آن حالت
- غذا خوردن بیش از اندازه برای رها شدن از فکر اشیا یا وضعیتهای ترسناک
شایعترین علل مراجعه افراد دچار فوبیا
ترسهای مکانی مثل ترس از آسانسور، ترس از فضاهای باز، ترس از فضاهای بسته، ترس از بلندی و ترس از دیگران، حیوانات سگ، گربه، پرنده و سوسک، ترس از بیکاری، ترس از حشرات، تنهایی، بیپولی، تاریکی از جمله شایعترین فوبیاها هستند. البته هر یک از ما ترسهای خاص خودمان هستند که از منابع متعددی ریشه میگیرند.
میتوان بر ترس غلبه کرد
روانشناسان مجموعهای از عوامل زیستی و وراثتی در کنار عوامل محیطی و روانشناختی را در شکلگیری ترسها موثر میدانند. بعضی اوقات خودمان به خوبی میدانیم که منشاء ترسمان چیست. گاهی دلیل این ترس را فراموش میکنیم، اما از وجودش رنج میبریم. این روانشناسان معتقدند بعضی از بچهها ذاتا مستعد ترس یا فوبیا هستند و ویژگیهای شخصیتی را سخت میتوان تغییر داد اما به نظر میرسد هر یک از ما اگر فقط بخشی از تواناییهایمان را به کار بگیریم، قادر به انجام کارهایی خواهیم بود که حتی امروز قادر به تصور آن هم نیستیم. بنابراین غلبه بر ترسهای مزمن اگرچه ممکن است سخت به نظر بیاید، اما ممکن است. با ترسی که جزئی است و حالت بیمارگونه ندارد و به شکل موانع محدود درون همه ما وجود دارد، با تمرین میتوان مبارزه کرد اما در حالتهای شدید لازم است به رواندرمانگر مراجعه شود.
علل ترس و فوبیهای مزمن چیست؟
علت واقعی این اختلال ناشناخته است. علت احتمالی آن میتواند داشتن تجربه یک ترس اولیه همراه با یک شیء یا موقعیت خاص باشد. سایر فرضیههای موجود در مورد عوامل دیگر ابتلا به فوبیا، سابقه خانوادگی اضطراب، اضطراب ناشی از جدایی در کودکی و وجود سایر اختلالات روانی است.
فوبیا انواع مختلفی دارد:
ترس از تنهایی
فوبیای اجتماعی
فوبیای خاص
در رفتار درمانی، فرد با درمانگر آموزش دیده ملاقات میکند و درمانگر خود را با شیء یا موقعیت ترسناک در طی یک برنامه منظم طراحی شده و به صورت تدریجی رو به رو میکند و آموزش لازم را برای کنترل واکنشهای جمعی و ترس ارایه میکند. در این حالت فرد، شیء یا وضعیت ترسناک را در ذهن خود تسجم میکند و کار را با تماشا کردن تصاویری که تداعیکننده آن شیء یا وضعیت هستند، ادامه میدهد و درنهایت تجارب واقعی با آن موقعیت یا شیء ترسناک را کسب میکند. با تکرار این کار، شخص با آن حالت خو گرفته و میتواند ترس و وحشتی را که در گذشته احساس میکرده از بین ببرد. این درمان چنانچه بیماران، مسکنی را دریافت نکنند نیز مفید خواهد بود زیرا که مسکنها میتوانند از تجارب اضطرابی پیشگیری کنند. رفتار درمانی در درمان هر سه نوع فوبیا موثر است. رفتار درمانی، اغلب 14 هفته طول میکشد و ممکن است به صورت گروهی یا فردی انجام شود.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
-
نگاهی به نتایج تحقیقات جدید در مورد اعتیاد به خرید در میان افراد۱۳۹۴/۰۷/۱۴
آیا شما از افرادی هستید که به خرید کردن اعتیاد دارید؟ گروهی از محققان دانشکده سایکولوژی دانشگاه برگن (Bergen) نروژ، روش جدید و منحصر به فردی را برای اندازهگیری میزان اعتیاد به خرید ابداع کرده و نام «مقیاس اعتیاد به خرید برگن» را بر آن نهادهاند. -
افراد با ایمان، جسم سالم تری دارند۱۳۹۴/۱۲/۱۷
افراد دارای گرایش معنوی کمتر به رفتارهای خودتخریبی مانند سیگار کشیدن، مصرف مواد روانگردان غیرمجاز و خودکشی دست میزنند. این افراد همچنین کمتر دچار استرس میشوند و خشنودی عمومیشان از زندگی بالا است. -
افسردگی و اضطراب در بیماران روماتیسمی ۱۳۹۱/۰۹/۲۸
در بیماران روماتیسمی به دلیل ماهیت بیماریشان و اغلب بدلیل عدم آگاهی از آینده بیماری و اطلاعات غلط در باره عواقب بیماری اضطراب و استرس و به دنبال آن افسردگی بیشتر از افراد عادی دیده می شود -
تاثیرات حیات بخش نور خورشید بر سلامت بدن۱۳۹۶/۰۴/۱۰
دوری از تابش های حیات بخش خورشید بدلیل ترس از سرطان پوست یا پیر شدن پوست، ما را از فواید بی شمار نور خورشید محروم کرده است. تقویت عضلات و استخوان ها، افزایش سلامت قلب، کاهش بیماری ام اس و روماتیسم و... تنها تعدادی از فواید حیات بخش نور خورشید است. -
تنهایی شانس مرگ را دو برابر می کند۱۳۹۷/۰۳/۲۱
نتایج مطالعهای که اخیرا در کنگره سالانه انجمن قلب و عروق اروپا ارایه شده است نشان می دهد تنهایی ممکن است خطر مرگ فرد از بیماری های قلبی عروقی را دو برابر کند.
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.