برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
در حالت طبیعی موقع راه رفتن یا ایستادن پا باید صاف و مستقیم باشد. اما در برخی کودکان پا به سمت داخل می چرخد. به این حالت چرخش پا به داخل یا Intoeing می گویند.
در ابتدا این ناهنجاری توسط والدین کودک و زمانی که او شروع به راه رفتن می کند مورد توجه قرار می گیرد. اما کودک در سنین مختلف ممکن است به دلایل مختلف چرخش پا به داخل را نشان دهد. گاه وقتی چرخش پا به داخل شدید باشد باعث تلوتلو خوردن یا زمین خوردن کودک می شود.
در اکثر قریب به اتفاق کودکان کمتر از 8 سال، چرخش پا به داخل تقریبا به خودی خود و بدون استفاده از گچ گرفتن، بریس، جراحی یا هر درمان خاص دیگری خوب می شود.
چرخش پا به داخل به خودی خود باعث درد یا ابتلا به آرتریت نمی شود. کودکی که چرخش پا به داخل همراه با درد، تورم یا لنگش دارد باید توسط متخصصین روماتولوژی یا ارتوپدی معاینه و بررسی شود.
سه بیماری است که اغلب باعث چرخش پا به داخل می گردد:
  • چرخش پنجه پا به داخل که به آن متاتارسوس ادکتوس Metatarsus adductus هم میگویند
  • چرخش ساق پا به داخل که به آن تورشن تیبیا Tibia torsion هم میگویند
  • چرخش ران به داخل که به آن آنته ورژن فمورال Femoral anteversion هم میگویند
این بیماری ها ممکن است به تنهایی یا همراه با دیگر مشکلات ارتوپدی رخ دهند. هریک از این بیماریها ممکن است در سایر افراد خانواده نیز دیده شوند. چون این بیماریها بدلیل مشکلات ژنتیکی یا رشدی اتفاق می افتند و قابل پیشگیری نیستند.

متاتارسوس ادکتوس یا چرخش پنجه پا به داخل

در این بیماری مادرزادی، پنجه پای بچه از قسمت میانی پا به سمت پنجه منحرف میشود. در تعدادی از این پا ها تغییر شکل اندک بوده و پنجه پا نرم و قابل انعطاف است و در تعدادی دیگر تغییر شکل شدید بوده و پنجه پا سخت و غیر منعطف است. موارد شدید متاتارسوس ممکن است کمی ناهنجاری کلاب فوت یا پاچنبری را نشان دهند. این بیماری در اکثر اوقات در 6-4 ماه اول زندگی بطور خودبخودی خوب میشود. در صورت عدم بهبود ممکن است برای درمان نیاز به گچ گیری یا کفش های خاص باشد. این بیماران بندرت برای بهبود نیاز به عمل جراحی دارند.
متاتارسوس ادکتوس با کلاب فوت فرق می کند، کلاب فوت ناهنجاری شدیدتری است که نیازمند درمان سریع تر به هنگام تولد است.
 

تورشن تیبیا یا چرخش ساق به داخل

علت این بیماری چرخیده بودن استخوان تیبیا یا درشت نی به داخل در زمان جنینی و زمانی است که پاها برای جا شدن در فضای محدود شکم می چرخند. پس از تولد، پاهای نوزاد به تدریج می چرخد تا به درستی تراز شود. اگر ساق پا به حالت چرخیده به داخل باقی بماند نتیجه آن بروز تورشن تیبیا است.
وقتی کودک شروع به راه رفتن می کند پا به سمت داخل می چرخد چون استخوان تیبیا در قسمت پایین پا به سمت داخل چرخیده است. با بزرگ تر شدن کودک و افزایش قد، استخوان تیبیا معمولا از حالت چرخیده خارج می گردد.
این بیماری در اکثر بچه ها تا سن دو سالگی و در اکثر قریب به اتفاق آنها تا قبل از سن مدرسه بطور خودبخود خوب میشود. اسپلینت، کفش های مخصوص و ورزش های درمانی کمکی به بهبود کودک نمی کنند.  اگر چرخش استخوان درشت نی بچه تا بعد از 10 سالگی به اندازه کافی اصلاح نشود و بچه به خاطر این چرخش زیاد مشکل فراوانی در راه رفتن داشته باشد نیاز به تصحیح چرخش با استفاده از عمل جراحی دارد.
 

آنته ورژن فمورال یا چرخش استخوان ران به داخل

علت این بیماری چرخیده بودن استخوان ران (فمور) به داخل است. این ناهنجاری در سنین 5 یا 6 سالگی بیشتر قابل مشاهده است.
انتهای بالایی استخوان ران، نزدیک لگن یک چرخش اضافه دارد که به لگن اجازه می دهد بیشتر از آنکه به سمت بیرون بچرخد، به سمت داخل بچرخد. این باعث می شود هر دو زانو و پاها حین راه رفتن به داخل بچرخند.
این بچه ها موقع نشستن روی زمین ساق هایشان را در دو طرف بدن قرار میدهند و به اصطلاح به شکل W یا قورباغه مینشینند. وقتی از جلو به اندام های تحتانی این افراد نگاه میکینم متوجه میشویم استخوان کشکک آنها به طرف داخل منحرف شده است.
این تغییر شکل استخوان ران در تقریبا همه بچه ها ( حدود 99 درصد موارد) با بالا رفتن سن و تا سن 10-8 خوب میشود. تحقیقات نشان داده است کفش های خاص، بریس ها و ورزش های درمانی کمکی به بهبود کودک نمی کنند.در صورتیکه چرخش استخوان ران تا سن ده سالگی به قدر کافی خوب نشود و بچه در این سن در راه رفتن و ورزش مشکل داشته باشد نیاز به عمل جراحی وجود دارد. در این جراحی استخوان فمور برش داده شده و در زاویه صحیح و تراز قرار داده می شود.

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو

    • نقش کمبود ویتامین D در افزایش فشار خون کودک۱۳۹۸/۰۴/۱۲

      نتایج مطالعه ای نشان می دهد «کمبود ویتامین D» در سال های ابتدایی زندگی، کودک را با خطر افزایش فشار خون سیستولیک روبرو می کند.
    • لباس هوشمند تب نمای نوزاد، محصولی جدید از یک شرکت دانش بنیان۱۳۹۸/۰۸/۲۸

      محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از نانو رنگدانه‌های هوشمند، لباس‌های تب‌نمایی را تولید کردند که در صورت بروز تب در کودکان تغییر رنگ می‌دهند و به گفته آنها این محصول به سه کشور صادر شده است.
    • رفتار اوتیسمی ها در انتظار پذیرش از سوی مردم۱۳۹۶/۱۱/۱۶

      در چند روز گذشته رفتارهای عجیب «مژگان صابری»، بازیگر فیلم شعله ور در حاشیه یک نشست خبری جشنواره فیلم فجر صحبت ها درباره بیماری اوتیسم را بر سر زبان ها انداخته است. در ابتدا حرکات و رفتارهای عجیب و غیرطبیعی او با واکنش منفی رسانه ها و مردم روبرو شد؛ اما گمانه زنی ها درباره احتمال اوتیسمی بودن وی باعث شد خیلی ها از قضاوت زود هنگام خود رنجیده خاطر شوند.
    • چاره اندیشی برای حالت تهوع و استفراغ کودکان۱۳۹۸/۰۲/۰۷

      گاهی پیش می آید که حالت تهوع کودک به استفراغ تبدیل می شود و شما را نگران و پریشان می کند. خوشبختانه، «استفراغ کودکان» معمولا خطرناک نیست و به سرعت بهبود پیدا می کند. علل شایع این عارضه ورود بعضی ویروس ها به معده و گاهی مسمومیت غذایی است.
    • ممنوعیت استفاده از داروهای کدئین دار در کودکان۱۳۹۶/۱۰/۲۶

      سازمان غذا و داروی آمریکا، FDA، دستورالعمل جدیدی را برای استفاده از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه اپیوییدی «مخدر» منتشر کرده است. هدف این تصمیم کاهش بحران اعتیاد به مواد مخدر است.

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.