آنژین قلبی یا همان درد قلبی یک علامت است و نه یک بیماری. این درد به صورت احساس خفگی، تنگی نفس، فشار یا گرفتگی است که اغلب مرکز آن پشت استخوان جناغ سینه است و ممکن است به گلو، فک یا دست انتشار یابد. البته این درد گاهی به دنبال ورزش یا فشار روانی نیز نمود پیدا میکند.
این دردها چهقدر طول میکشند؟
احساس ناراحتی اغلب از دو تا پنج دقیقه طول میکشد. همانطور که اشاره کردم درد ممکن است شدید باشد و همراه با احساس فشار در پشت استخوان جناغ و انتشار به دست یا فک باشد. گاهی اوقات بیماران آن را به صورت احساس سنگینی، تنگی یا سوزش توصیف میکنند. درد ناشی از مشکل قلبی ممکن است در سایر قسمتهای بدن احساس شود یعنی مغز شما محرکهای درد را با هم اشتباه میگیرد. در نتیجه شما به جای قفسه سینه، در حلق، فک یا دستها دچار احساس ناراحتی میشوید.
درد قلبی چه ویژگیهایی دارد؟
این دردها اغلب با اعمالی از قبیل بلند کردن یک جسم سنگین، فعالیت جنسی یا ورزش شدید ایجاد شده و بیشتر با استراحت تسکین مییابد. سرمای بیش از حد یا احساساتی مانند ترس، عصبانیت، اندوه و ناامیدی شدید و همچنین خوردن یک وعده غذای سنگین میتوانند دیگر علل مسبب درد باشند. آنژین نتیجه مستقیم نرسیدن خون کافی به عضله قلب است. هنگام فعالیت بدنی قلب شما که ناگزیر است فعالیت خود را افزایش دهد به اکسیژن بیشتری نیاز پیدا میکند. اگر سرخرگهای کرونر تغذیه کننده قلب، تنگ بوده و قادر به تامین جریان خون بیشتر و برآوردن این نیاز نباشند اعصاب قلب پیغام درد را به مغز شما ارسال میکنند.
دردهای قفسه سینه یا همان آنژین چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
درد قفسه سینه (آنژین) ممکن است برای مدتی طولانی، دارای یک الگوی قابل پیشبینی باشد که به آن آنژین پایدار میگویند اما اگر الگوی درد جدید باشد یا تعداد دفعات حمله در حال افزایش باشد به آن آنژین ناپایدار گفته میشود. آنژین ناپایدار به ویژه وقتی در زمان استراحت روی دهد ممکن است هشداری از یک حمله قلبی قریبالوقوع باشد. در این حالت باید بیدرنگ برای درمان اقدام کرد. نوع سوم درد قفسه سینه نیز آنژین متغیر نام دارد که به علت انقباض عضلات دیواره سرخرگهای کرونر روی میدهد.علت آنژین قلبی، انسداد رگهای قلب است که منجر به کاهش جریان خون و اکسیژن در عضله قلب شده و سبب درد میشود اما آسیب به قلب، دائمی نیست
سایر علل آنژین:
سایر علل آنژین:
- کمخونی
- پرکاری تیرویید
- تندشدن ضربان قلب
- بیماری دریچه قلب
اغلب بر اساس شرح حال بیمار درباره ناراحتی قفسه سینه و چگونگی شروع درد به وجود آنژین مشکوک میشویم. هیچ روش آزمایشگاهی خاصی برای تشخیص نوع آنژین وجود ندارد. پزشک ممکن است برای آگاهی از اتمام حمله یا ادامه وقوع آن یک نوار قلب تهیه کند.
درصورت ابتلا به آنژین قلبی، ابتدا فعالیت خود را که به حمله شتاب میبخشد، متوقف کنید. این کار فشار وارده به قلب و نیاز به اکسیژن بیشتر را کاهش میدهد. درد و سایر علایم شما احتمالا در عرض تنها چند دقیقه بهبود مییابد. اگر احساس ناراحتی پس از چند دقیقه قطع نشد یا شدت یا تناوب حملات افزایش یافت سریع به اورژانس مراجعه کنید. یکی از نخستین اقدامات در درمان درد قلبی، تعدیل عامل تحریک کننده یا تشدید کننده درد است.اگر سیگار میکشید آن را قطع کنید. در صورت داشتن اضافه وزن آن را کاهش دهید. حذف چاقی یا سیگار علایم شما را کاهش داده و یا حتی از بین میبرد. ورزش و رژیم غذایی کمچربی و کمکلسترول در حفاظت سرخرگهای شما از تنگی بیشتر مفیدند.
داروها
نوع داروهایی که پزشکتان تجویز میکند به علایم ویژه شما بستگی دارد. نیتروگلیسیرین یکی از داروهایی است که در درمان حمله حاد آنژین پایدار استفاده میشود. این دارو سرخرگهای کرونر را باز کرده و اجازه میدهد خون بیشتری به عضله قلب جریان یاید. اغلب این دارو به صورت یک قرص زیر زبانی مصرف میشود. اگر پزشک برای شما نیتروگلیسیرین تجویز کرده است آن را تازه نگه دارید چون فرم قرصی آن قدرت اثر خود را در عرض چند ماه از دست میدهد. در ضمن قرص را دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید زیرا نور سبب تضعیف اثر دارو میشود.
اگر باوجود مصرف دارو باز هم درد قفسه سینه ادامه یابد یا به دفعات بیشتر یا با درد شدیدتری روی دهد ممکن است پزشک تصمیم به انجام آنژیوگرافی عروق کرونر بگیرد تا ساختمان این عروق را مشاهده کند. با این آزمایش پزشک درمییابد آیا شما بیمار مناسبی برای انجام آنژیوپلاستی کرونر یا عمل بایپس سرخرگ کرونر هستید یا خیر.
اگر باوجود مصرف دارو باز هم درد قفسه سینه ادامه یابد یا به دفعات بیشتر یا با درد شدیدتری روی دهد ممکن است پزشک تصمیم به انجام آنژیوگرافی عروق کرونر بگیرد تا ساختمان این عروق را مشاهده کند. با این آزمایش پزشک درمییابد آیا شما بیمار مناسبی برای انجام آنژیوپلاستی کرونر یا عمل بایپس سرخرگ کرونر هستید یا خیر.
پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند
مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو
-
با صدا و سیمای قلبتان آشنا شوید! روشهای تشخیص بیماری قلب۱۳۹۳/۰۵/۰۶
باید هرنوع درد قفسهسینه که توام با احساس سنگینی باشد و به کتفها، گردن یا فک پایین انتشار یابد یا با احساس سوزش سردل و تهوع یا استفراغ همراه شود، جدی گرفت چون میتواند از علایم بیماریهای قلبی باشد -
قلب دیابتی ها شکننده تر است۱۳۹۷/۰۴/۰۴
دیابت نوع دو از بسیاری جهات روی قلب تاثیر می گذارد؛ از انعقاد خون و انسداد عروق گرفته تا نارسایی قلبی. مهمترین علت مرگومیر در دیابتیها بیماریهای قلبی-عروقی است. آنها نباید منتظر علایم قلبی آشکار -مانند درد قفسهسینه- بمانند؛ زیرا سکته قلبی بیماران مبتلا به دیابت معمولا بیعلامت است و شاید صرفا با یک تنگینفس، خود را نشان دهد. دیابتیها درد قلب را به خوبی حس نمیکنند زیرا مکانیسم حس درد در این افراد مختل است. -
چگونه با ایست قلبی مقابله کنیم۱۳۹۳/۱۱/۰۴
ایست قلبی هنگامی رخ می دهد که عاملی ریتم ضربان قلب را بهطور ناگهانی به ریتمی غیرمنظم و غیرموثر تبدیل میکند. هر روز افراد زیادی دچار ایست قلبی میشوند و به این علت فوت میکنند. بیشتر آنها را میتوان، با مراقبت سریع اورژانس نجات داد. -
هر قلبدردی، درد قلبی نیست-آشنایی با علائم و نشانه های درد قلبی۱۳۹۴/۰۷/۱۲
درد قلبی یک علامت است و نه یک بیماری. این درد به صورت احساس خفگی، تنگی نفس، فشار یا گرفتگی است که اغلب مرکز آن پشت استخوان جناغ سینه است و ممکن است به گلو، فک یا دست انتشار یابد. -
انسداد ریه بیماران روماتیسمی را بیشتر تهدید می کند۱۳۹۶/۰۸/۰۱
محققان کانادایی هشدار دادند که احتمال ابتلا به بیماری کشنده انسداد ریه در افراد مبتلا به آرتریت تقریبا 50 درصد بیشتر است.
مرکز مشاورهنمایش آرشیو
تیرویید
پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090
با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.
قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش
پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086
سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید
آزمایش کلسترول
پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084
سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.