برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

رابطه زمان و تعداد وعده های غذایی با بیماری های قلبی عروقی

رابطه زمان و تعداد وعده های غذایی با بیماری های قلبی عروقی زمان مصرف غذا روی ساعت بیولوزیک بدن تاثیر گذاشته و سلامت را تحت الشعاع قرار می دهد. صبحانه مهمترین وعده غذایی است که نباید حذف شود.

بیانیه جدید انجمن قلب آمریکا (AHA) نشان می‌دهد که زمان و تعداد دفعاتی که افراد در طول روز غذا می‌خورند می تواند بر عوامل خطر مرتبط با حمله قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری‌های عروق خونی اثر گذارد.
محققان نشان داده‌اند که در ایالات متحده در طی 40 سال گذشته الگوی رفتاری مصرف وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی تغییر کرده است. در زنان انرژی دریافتی از وعده‌های اصلی از 82 درصد به 77 درصد کاهش یافته اما انرژی دریافتی از میان وعده‌ها از 18 درصد به 23 درصد افزایش یافته است. این روند در میان مردان نیز مشاهده می‌شود. همچنین تمایل به مصرف 3 وعده غذای اصلی نیز در طول روز در زنان و مردان کاهش یافته است.
زمان مصرف وعده‌ها از طریق تاثیر بر ساعت درونی بدن بر سلامت اثر می‌گذارد. در مطالعات حیوانی مشخص شده است که مصرف غذا در فازهای غیرفعال مثلا زمان خواب سبب تغییر ساعت درونی و متابولیسم مواد مغذی و درنتیجه افزایش وزن، مقاومت به انسولین و التهاب می‌شود. با این حال، لازم است تحقیقات بیشتری روی انسان در این زمینه انجام شود.
صبحانه اغلب مهم‌ترین وعده غذایی در طول روز محسوب می‌شود. با این حال، 30-20 درصد بزرگسالان وعده صبحانه را حذف می‌نمایند. حذف صبحانه خطر چاقی را افزایش می‌دهد. علاوه براین، حذف صبحانه با افزایش خطر بیماری قلبی – عروقی، دیابت نوع 2 و سایر بیماری‌های مزمن در ارتباط است. به گفته محققان انجمن قلب آمریکا مصرف صبحانه سبب کاهش عوارض جانبی مرتبط با متابولیسم قند خون و انسولین می‌شود.
زمان و دفعات مصرف وعده‌ها با عوامل خطر ‌های قلبی و سکته مغزی مانند پرفشاری خون، کلسترول خون، میزان قند خون، چاقی، مقاومت به انسولین و حساسیت به انسولین در ارتباط است. مشخص شده که دریافت قسمت بیشتر انرژی مورد نیاز بدن در اوایل روز اثرات مثبتی بر عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی، دیابت و وزن بدن دارد.

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات