برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

فشار استرس بر قلب

فشار استرس بر قلب قرار گرفتن در معرض استرس طولانی‌مدت می‌تواند بر سلامت قلب و عروق تأثیر منفی بگذارد و خطرات طولانی‌مدت بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.

شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می دهد استرس بیش از حد تاثیر منفی بر بدن دارد و مشکلات سلامت جسمی و روانی به همراه دارد. استرس شدید و حاد می‌تواند فشار خون ما را افزایش دهد و حتی خون‌رسانی به عضله قلب را کاهش دهد. قرار گرفتن در معرض استرس طولانی‌مدت می‌تواند بر سلامت قلب و عروق تأثیر منفی بگذارد و خطرات طولانی‌مدت بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.

استرس به ویژه استرس شغلی جزء جدایی ناپذیر زندگی در عصر جدید شده است. متخصصان و مدیران اجرایی اغلب در محیط‌های پراسترس و پرسرعت کار می کنند که با مسئولیت‌های قابل توجهی همراه است و منجر به استرس طولانی مدت و مزمن می‌شود. فرسودگی شغلی در محیط کار در حال افزایش است. حجم کار سنگین، ساعات کاری طولانی، عدم حمایت یا تعادل ضعیف بین کار و زندگی می‌تواند در فرسودگی جسمی و روحی و افزایش استرس نقش دارند.

وقتی استرس بروز می کند یک واکنش «جنگ یا گریز» آغاز می‌شود و بدن هورمون‌هایی از جمله آدرنالین و کورتیزول آزاد می‌کند که برای کمک به ما در مقابله با شرایط سخت مهم هستند. با این حال، در درازمدت، مقدار زیاد این هورمون‌ها فرآیندهای فیزیولوژیکی طبیعی بدن را مختل می‌کند و منجر به افزایش خطر ابتلا به مشکلات سلامتی می‌شود.

 

استرس چگونه منجر به حمله قلبی می‌شود؟

استرس عاطفی ضربان قلب و فشار خون شما را افزایش می‌دهد. این می‌تواند باعث ایجاد پلاک در شریان‌ها شود و جریان خون به قلب را محدود کند. افزایش سطح هورمون‌های استرس، مانند کورتیزول، این خطر را بیشتر افزایش می‌دهد. علاوه بر این اثرات مستقیم، استرس می‌تواند منجر به مکانیسم‌های مقابله ناسالم، از جمله پرخوری عصبی یا سوء مصرف مواد شود که همگی می‌توانند منجر به بیماری قلبی شوند.

علاوه بر این، موقعیت‌های استرس‌زای شدید و کوتاه‌مدت می‌تواند منجر به نوعی نارسایی حاد قلبی شود که به عنوان «سندرم قلب شکسته» شناخته می‌شود، جایی که قلب می‌تواند به طور موقت از کار بیفتد و علائم حمله قلبی را تقلید کند.

 

هر چند وقت یکبار باید برای بیماری قلبی غربالگری انجام دهید؟

استرس می‌تواند به ویژه برای افرادی که سایر عوامل خطر قلبی عروقی زمینه‌ای را دارند، مضر باشد. به عنوان مثال، فردی که کلسترول بالا و دیابت دارد، به طور قابل توجهی بیشتر از یک فرد سالم از استرس رنج می‌برد. بنابراین، غربالگری منظم قلب نه تنها برای بحث در مورد نحوه مدیریت استرس، بلکه برای بررسی سایر خطرات سلامتی، مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت نیز مهم است.

علائم هشدار دهنده مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس یا خستگی پیش رونده را نادیده نگیرید. بررسی کلسترول و اندازه‌گیری فشار خون باید بخشی از معاینات معمول مراقبت‌های بهداشتی شما باشد، به خصوص اگر از استرس طولانی مدت رنج می‌برید. افرادی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند یا مرتباً در معرض موقعیت‌های پراسترس قرار می‌گیرند، می‌توانند برای نظارت بر سلامت قلب و ارائه مشاوره شخصی، از مشاوره متخصصان قلب بیمارستان آرام کمک بگیرند.

غربالگری منظم نقش مهمی در تشخیص زودهنگام و پیشگیری از مشکلات مرتبط با قلب دارد. با شناسایی زودهنگام مشکلات احتمالی، افراد می‌توانند اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای مدیریت سلامت خود و کاهش خطر عوارض جدی انجام دهند. بررسی‌های منظم سلامت برای حفظ سلامت قلب، تضمین می‌کند که هرگونه مشکل به سرعت برطرف شود./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات