برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

رفع تیرگی زانو در 8 قدم

رفع تیرگی زانو در 8 قدم اصطکاک مداوم پوست زانو با مبل، فرش و لباس ها از مهمترین علل سیاهی و تیرگی سر زانوها است. اگرچه پوست زانو به خاطر اینکه کمتر در معرض دید است گاه به فراموشی سپرده می شود اما برای داشتن زانوهایی با پوست صاف و لطیف هم تدابیری وجود دارد که برخی از آنها را با هم مرور می‌کنیم.

زانوها جزو اندام‌هایی هستند که آرایش کردن آنها برای پوشاندن لک یا چروکی که دارند، محال است. از سوی دیگر، اگر زانوهایتان دچار مشکل ظاهری باشند، مجبورید در خانه هم شلوار و جوراب ضخیم پایتان کنید یا دامن بلند بپوشید.

به گزارش «بهپو»، اصطکاک مداوم پوست زانو با مبل، فرش و لباس ها از مهمترین علل سیاهی و تیرگی سر زانوها است. خوب تمیز نکردن زانو و تجمع سلول های مرده هم منجر به تیره شدن پوست آن می شود. برخی بیماری ها از جمله اگزما هم نقش مهمی در ظاهر تیره رنگ پوست زانو می شود.

اگرچه پوست زانو به خاطر اینکه کمتر در معرض دید است گاه به فراموشی سپرده می شود اما برای داشتن زانوهایی با پوست صاف و لطیف هم تدابیری وجود دارد که برخی از آنها را با هم مرور می‌کنیم.

 

1- از کرم‌های اسید میوه استفاده کنید

مرطوب کردن روزانه پوست کاری موثر است که بسیاری از افراد آن را فراموش می‌کنند. مرطوب کردن به ساخت کلاژن در پوست و پیشگیری از خشک و خراشیده‌شدن آن کمک می‌کند. زانو نوعی مفصل و مرتب در حال حرکت است. به همین دلیل، پوست آن باید کشسانی خود را حفظ کند. کرم‌های اسید میوه با 10 درصد اوره کرم‌های خوبی هستند که به لایه‌برداری سطحی پوست و نرم و لطیف‌شدن این ناحیه کمک می‌کنند. سعی کنید هر روز یا حداقل یک روز در میان و به‌ویژه پس از حمام، پوست زانو را مرطوب کنید.

 

2- لایه‌برداری را فراموش نکنید

شاید باورتان نشود اما حتی زانوها هم به لایه‌برداری نیاز دارند تا سلول‌های مرده از آنها جدا و کلاژن‌سازی تحریک شود. این کار روند بروز چین و چروک را کند می‌کند. لایه‌برداری همچنین از ضخیم شدن پوست این ناحیه پیشگیری و پوست زانو را صاف و یکدست می‌کند. برای لایه‌برداری می‌توانید از ژل‌های لایه‌بردار حاوی ذرات ریز هسته‌های میوه یا کرم‌های اسید میوه استفاده کنید. 2-1 بار در هفته این کار را انجام دهید. برخی افراد پوست این ناحیه را کیسه می‌کشند اما این کار را توصیه نمی‌کنیم زیرا می‌تواند باعث ضخیم شدن پوست ناحیه زانو شود.

 

بیشتر بخوانید: علل تیرگی پوست زانو و آرنج و راه کارهای درمانی آن

 

3- از ضدچروک‌ها کمک بگیرید

اگر از ضدچروک تنها برای پوست صورت استفاده کنید فایده‌ای ندارد زیرا پوست ناحیه گردن، دست‌ها و زانوها سنتان را مشخص می‌کنند. توصیه می‌کنیم برای پوست بدن و ناحیه زانو از یک کرم مرطوب‌کننده حاوی ضدچروک همراه با اسید هیالورونیک یا رتینالدهید کمک بگیرید. وقتی به ساحل دریا می‌روید هم باید حتی به پوست زانوها کرم ضدآفتاب بزنید تا از بروز چین و چروک پیشگیری شود.

 

4- ورزش را فراموش نکنید

برای اینکه زانوهای زیباتری داشته باشید، باید وزنتان را ثابت نگه دارید. ورزش نه‌تنها باعث کاهش وزن می‌شود، بلکه با تعریق به دفع مواد زائد هم کمک می‌کند. از تمرین‌هایی کمک بگیرید که مستقیم بر زانو اثر مثبت دارند. مثلا سرپا بایستید، یک پا را جلو و یک پا را عقب بگذارید. زانوی پای عقبی را به زمین نزدیک کنید و زاویه 90 درجه بسازید. کمر در این وضعیت باید صاف شود. مجددا به حالت اول برگردید و برای هر پا این تمرین را 20 مرتبه تکرار کنید. انجام 4-3 مرتبه این تمرین در هفته لازم است.

 

5- سلولیت‌ها را از بین ببرید

سلولیت یا چربی موضعی در ناحیه زانو تشکیل نمی‌شود اما تجمع آن در اطراف زانو باعث تورم و بدحالتی زانو می‌شود. برای اصلاح این حالت بهتر است به اندازه کافی آب بنوشید و به تغذیه خود توجه داشته باشید و از دستگاه‌های ماساژ کمک بگیرید. 3-2 بار در هفته به مدت 45 دقیقه پوست اطراف زانو را ماساژ دهید.

 

6- از لیزر جوان‌سازی استفاده کنید

اگر دچار لک یا استریا در ناحیه زانو یا پشت آن هستید می‌توانید از لیزر فرکشنال استفاده کنید. این لیزر پوست را به طور عمقی گرم و کلاژن‌سازی را تحریک می‌کند. همچنین می‌تواند نوعی پیلینگ باشد و پوست زانو را جمع کند. حداقل 3-1 جلسه برای مشاهده نتایج لازم است. برای این کار حتما باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

 

7- راه‌حل نهایی؛ جراحی زیبایی

در صورتی که اطراف زانو چربی زیادی تجمع پیدا کرده، می‌توان از لیپوساکشن کمک گرفت. 3 ماه پس از عمل نتایج به خوبی مشخص است. اگر پوست ناحیه شل و افتاده باشد هم به کمک لیفتینگ می‌توان آن را اصلاح کرد. نتایج حاصل از این عمل هم طی مدت 6 ماه مشخص می‌شود و جوشگاه ناشی از عمل هم طی مدت یک سال برطرف خواهد شد.

 

8- اصطکاک را کم کنید

به گزارش «بهپو» و به نقل از «هفته نامه سلامت»، یکی از عوامل بروز سیاهی و تیرگی زانو یا سر آرنج‌ها، اصطکاک مداوم پوست این ناحیه با مبل، فرش و البسه است و بیشتر در افرادی دیده می‌شود که زیاد روی زمین می‌نشینند. به مرور این عادت، باعث ضخیم شدن پوست ناحیه و تیرگی آن می‌شود. رعایت‌نکردن بهداشت و تجمع سلول‌های مرده به‌خصوص در کودکان، تماس مرتب با نور آفتاب، خشکی پوست و برخی بیماری‌ها مانند نشانگان آدیسون یا تخمدان پلی‌کیستیک و تغییرهای هورمونی در بارداری هم عامل تیرگی پوست زانوهاست. برای بهبود و رفع این تیرگی می‌توان ضمن برطرف کردن مسایل زمینهای از کرم‌های لایه‌برداری خفیف استفاده کرد.

میکرودرم ابریژن یعنی پیلینگ فیزیکی یا پیلینگ شیمیایی با سالیسیلیک اسید یا TCA و استفاده از لیزر فراکشنال یا میکرونیدلینگ می‌توانند در افزایش جذب داروهای روشن‌کننده و رفع تیرگی موثر باشند. انواعی از لیزرها -مانند لیزرهای کیوسوییچ- هم برای روشن شدن پوست مفید هستند.

در صورتی که پوست فردی به هیدروکینون حساس نباشد، کرم‌های حاوی این ماده هم می‌تواند در رفع تیرگی موثر باشد. کرم‌های آلفاهیدروکسی اسید، سالیسیلیک‌اسید و کرم‌های کراتولیتیک که لایه شاخی را نازک می‌کنند هم از تیرگی و ضخیم شدن پوست ناحیه پیشگیری می‌کنند. کرم‌های حاوی عصاره شیرین‌بیان، اسید لاکتیک و آلفا آربوتین هم به روشن شدن پوست ناحیه زانو کمک می‌کنند. اگر اگزما باعث تیرگی پوست زانو باشد هم می‌توان از کرم‌های استروییدی ملایم استفاده کرد./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات