برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

پیشگیری از پیشرفت آلزایمر با مصرف چغندر

پیشگیری از پیشرفت آلزایمر با مصرف چغندر گروهی از محققان آمریکایی پی بردند مصرف «چغندر» به دلیل وجود ماده رنگی بتانین در آن، می تواند مانع از پیشرفت سریع «آلزایمر» در افراد مبتلا به این بیماری شود.
گروهی از محققان آمریکایی پی بردند مصرف «چغندر» به دلیل وجود ماده رنگی بتانین در آن، می تواند مانع از پیشرفت سریع «آلزایمر» در افراد مبتلا به این بیماری شود.
به گزارش «بهپو»، بیماری آلزایمر با تشکیل پلاک های آمیلوییدی در مغز شناخته می شود؛ پلاک هایی که مانع کارکرد عادی نورون ها می شوند.
برجسته ترین خصوصیت فیزیولوژیکی بیماری آلزایمر تراکم بیش از حد خوشه های آمینو اسید به نام آمیلویید در مغز است. این خوشه ها گاهی با هم ترکیب شده و ترکیبات بزرگ تری را به نام پلاک های چندتایی آمیلوییدی -beta-amyloid- تشکیل می دهند.
زمانی که انباشت پلاک های چندتایی آمیلوییدی در مغز افزایش یابد، روند پیام رسانی بین نورون ها را متوقف می کند. این پلاک ها همچنین موجب تحریک واکنش های التهابی سیستم عصبی می شوند که موجب پیشرفت آلزایمر است.
لی جون مینگ، دارل کول سراتو و گروهی از همکارانشان در دانشگاه فلوریدای جنوبی در شهر تامپای آمریکا با انجام آزمایش هایی توضیح دادند ماده رنگی بتانین از جنس سبزیجات با آمیلوییدها فعل و انفعالی ایجاد می کند که می تواند مانع بعضی روندهای مخرب روی مغز شود.
بر اساس مطالعه ای که سال گذشته در نشریه سالمندی شناسی - The Journals of Gerontology- انجام شد، نوشیدن آب چغندر پیش از تمرین های هوازی با تسریع در جریان روند خون در مغز و تنظیم جریان اکسیژن، عملکرد مغز را بهبود می دهد.
گروه محققان آمریکایی با اطلاع از این مطالعه تصمیم گرفتند تاثیر بتانین ماده موجود در این سبزیجات ریشه ای را بر شکل گیری یا جلوگیری از تشکیل خوشه های آآمیلوییدی  در مغز بررسی کنند؛ زیرا خوشه ها مانع از ارتباط سلول های مغزی می شوند.
مطالعه آنها نشان داد انباشت و شکل گیری آمیلوییدها به شکل خوشه معمولا بستگی به یون های فلزی به ویژه مس و روی در مغز دارد.
آنها همچنین دریافتند وقتی این خوشه ها شکل می گیرند، آمیلوییدهای چندتایی موجب تسهیل التهاب مغز و اکسیداسیون نورون ها می شود که در نتیجه تخریب جبران ناپذیر سلول های مغزی را در پی دارد.
مینگ و گروه همکارانش این موضوع را بررسی کردند که آیا ترکیبی شیمیایی با بتانین مانع از روند تشکیل –آمیلوئیدها- و آسیب به مغز می شود یا خیر.
آنها برای این کار آزمایش هایی انجام دادند که فعالیت آمیلوییدها را در بافت های مختلف زیر نظر می گرفت و مشاهده کردند آمیلوییدها به تنهایی آسیب اکسیداتیو چندانی برای مغز در پی ندارند؛ اما وقتی با یون های مس در مغز ترکیب می شوند تخرب قابل توجه است.
این محققان آمریکایی در آزمایش های بعدی بتانین مشاهده کردند این دانه رنگی (بتانین) اکسیداسیون آمیلوییدها را تا 90 درصد کاهش می دهد.
یافته یادشده محققان را به این فرضیه رساند که ترکیبی با منشا مواد موجود در چغندر می تواند برای ساخت داروی مقابله با آلزایمر مفید باشد.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «مدیکال نیوز تودی»، داده های دیگر نشان می دهد که بتانین؛ یعنی ترکیبی ناشی از عصاره چغندر به عنوان مانعی برای بعضی واکنش های شیمیایی مشخص در مغز عمل کند که در روند پیشرفت بیماری آلزایمر موثر هستند.
نتایج تحقیقات این تیم هفته جاری در شماره دویست و پنجاه و پنجم نشریه همایش ملی و نمایشگاه سالانه انجمن شیمی آمریکا منتشر شده است./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات