برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

نقش مواد نگهدارنده خوراکی ها در افزایش وزن

نقش مواد نگهدارنده خوراکی ها در افزایش وزن پرهیز از چربی و قند مهم ترین رویکرد کسانی است که از اضافه وزن رنج می برند و می خواهند وزن کم کنند، اما تحقیقات نتایج عجیبی درباره تاثیر مواد نگهدارنده خوراکی ها بر افزایش وزن نشان داده اند.

پرهیز از چربی و قند مهم ترین رویکرد کسانی است که از اضافه وزن رنج می برند و می خواهند وزن کم کنند، اما تحقیقات نتایج عجیبی درباره تاثیر مواد نگهدارنده خوراکی ها بر افزایش وزن نشان داده اند.

به گزارش «بهپو»، به سراغ هر ماده غذایی تولید شده در صنایع غذایی که بروید ردی از مواد نگهدارنده را خواهید دید. مطالعات جدید نشان می دهند این مواد پاسخ متابولیکی را که با چاقی و دیابت در ارتباط هستند، تحریک می کنند.

مطالعه محققان دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد پروپیونات که اسید چرب طبیعی است و در روده تولید می شود وقتی به عنوان ماده نگهدارنده به غذاهای فراوری شده اضافه می شود، مانع از کپک می شود. محققان مشاهده کردند وقتی موش ها به تدریج با دوزهای پایین پروپیونات تغذیه می شوند، وزنشان بالا می رود و به هورمون انسولین مقاوم می شوند. این فرایند در انسان ها منجر به بیماری دیابت نوع 2 می شود.

وقتی محققان به بزرگسالان سالم یک دوز پروپیونات دادند باعث آزاد شدن قند در خون و به دنبال آن بالا رفتن شدید انسولین شد.

قبلاً محققان عنوان کرده بودند که مواد مورداستفاده برای آماده سازی یا نگهداری مواد خوراکی ممکن است فاکتور سهیم در ابتلا به دیابت باشند، اما این رابطه در سطح مولکولی همچنان ناشناخته بود.

«گوکان هاتامیسلیگیل»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «پی بردن به تأثیر مواد نگهدارنده بر متابولیسم در سطح مولکولی و سلولی می‌تواند به ما کمک کند تا به راهکاری ساده و کارآمد برای جلوگیری از اپیدمی چاقی و دیابت دست یابیم

محققان در مطالعات خود دریافتند این اسیدچرب به سرعت موجب فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک شده و در نهایت منجر به افزایش هورمون‌ها می‌شود.

محققان می گویند، این هورمون‌ها موجب می‌شوند سلول‌های کبد موش‌ها گلوکز بیشتری تولید کنند که مشخصه اصلی بیماری دیابت است.

در این مطالعه به نیمی از شرکت کنندگان وعده غذایی حاوی یک گرم پروپیونات و به گروه دیگر دارونما داده شد. نتایج نشان داد در مصرف کنندگان پروپیونات، افزایش چشمگیری در هورمون‌ها مشاهده شد. این مسئله بیانگر آن است که پروپیونات مختل کننده متابولیکی است که موجب افزایش ریسک دیابت و چاقی در انسان می‌شود.

به گزارش «بهپو» و به نقل از «وبمد»، عوامل زیادی از جمله تغذیه و ورزش، خطر چاقی و دیابت را افزایش می دهند. نتایج این مطالعه این توصیه را که باید مصرف غذاهای فراوری شده هرچه بیشتر محدود شوند پشتیبانی می کنند. محققان می گویند حذف کامل پروپیونات ها از رژیم غذایی به این معنا نیست که عمری جاویدان خواهید داشت؛ اما غذاهای فراوری شده به هر ترتیب باید محدود شوند تا از تهدیدهای سلامت آنها در امان باشید./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات