برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
متاتارسالژی به وضعیتی می گویند که در آن برجستگی زیر پنجه پا دردناک و ملتهب می شود. فعالیت هایی که مستلزم دویدن و پریدن است در ایجاد این درد نقش دارند. البته علل دیگری چون ناهنجاریهای پا و کفش خیلی تنگ یا گشاد نیز در متاتارسالژی دخیل اند.
اگرچه متاتارسالژی مساله جدی نیست اما می تواند شما را به حاشیه بکشاند. خوشبختانه درمان های خانگی مثل گذاشتن یخ و استراحت، اغلب علائم را تسکین می دهد. پوشیدن کفش مناسب که دارای کفی جذب کننده ضربه یا حمایت کننده قوس کف پا هستند از بروز مشکل در آینده کم می کند.

تصویر

 
  • درد تیز یا سوزاننده در برآمدگی زیر پنجه کف پا
  • دردی که با ایستادن، دویدن، راه رفتن یا خم کردن پا بدتر می شود بخصوص وقتی پابرهنه روی سطوح سخت راه می روید. این درد با استراحت بهتر می شود.
  • درد تیز یا تیرکشنده، بی حسی یا سوزن سوزن شدن انگشتان پا
  • فرد احساس می کند در کفشش سنگریزه وجود دارد
 

کی به دکتر مراجعه کنیم؟

همه دردهای پا نیاز به مراقبت پزشکی ندارند. گاهی درد پس از ایستادن زیاد یا تمرین ورزشی سخت بروز می کند. اما بهتر است درد پایی که بیش از چند روز طول کشیده را نادیده نگیرید. چنانچه پس از تعویض کفش یا اصلاح فعالیت هایتان درد سوزاننده برجستگی زیر پنجه پایتان بهتر نشد، به پزشک مراجعه کنید.
گاه تنها یک عامل و در اغلب موارد چندین عامل باعث متاتارسالژیا می شوند:
  • تمرین یا فعالیت شدید: دوندگان ماراتن در خطر بالای متاتارسالژیا هستند چون نوک پا قسمت عمده نیروی ایجاد شده هنگام دویدن را جذب می کند. اما هرکسی که در ورزش یا فشار بالا شرکت کند در خطر متاتارسالژیا است، بخصوص اگر کفش ها پا را بخوبی پوشش ندهند و یا کهنه باشند.
  • شکل خاص پا: افرادی که قوس کف پای زیاد دارند به استخوان متاتارسال فشار بیشتری وارد می شود. همچنین کسانی که انگشت دوم پای آنها بلندتر از انگشت شصت است وزن بیشتری به سر استخوان متاتارسال دوم وارد می شود.
  • بدشکلی پا: پوشیدن کفش های هیلی کوچک یا پاشنه بلند باعث بدشکلی پا می شود. انگشت چکشی و بونیون نیز می توانند باعث متاتارسالژیا شوند.
  • وزن زیاد: از آنجا که بیشتر وزن بدن هنگام راه رفتن به جلوی پا منتقل می شود در نتیجه در افراد چاق فشار بیشتری به استخوان های متاتارسال وارد می گردد. در این مورد کاهش وزن کمک زیادی به تسکین علائم می کند.
  • کفش نامناسب: کفش های پاشنه بلند وزن بیشتری را جلوی پا وارد می کنند و یکی از عوامل بروز متاتارسالژیا هستند. کفش های باریک یا کفش های ورزشی که خوب پا را محافظت نمی کنند نیز در بروز این مشکل نقش دارند.
  • شکستگی های استرسی: شکستگی های کوچک در استخوان های متاتارسال یا استخوان های انگشت دردناک است و شکل راه رفتن فرد را عوض می کند چون فرد سعی می کند وزن وارد بر جلوی پا را کاهش دهد تا درد کمتری بکشد.
  • نوروم مورتون: رشد غیرسرطانی بافت فیبری اطراف یک عصب که معمولا بین سر استخوان های متاتارسال سوم و چهارم اتفاق می افتد باعث بروز علائمی شبیه به متاتارسالژیا شده و استرس متاتارسال را نیز موجب می گردند.
  • بیماران روماتیسمی و نقرسی نیز در معرض متاتارسالژیا هستند.
استراحت، تعویض کفش یا استفاده از پد متاتارسال همه آن چیزی است که برای تسکین علائم نیاز دارید.
در موارد نادر و زمانی که درمان های مراقبتی و حفاظتی موثر واقع نشود و عواملی چون انگشت چکشی در بروز متاتارسالژیا و بدتر شدن آن دخیلند، جراحی برای تراز کردن استخوان های متاتارسال یکی از گزینه هاست.
 

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو

    • کفش پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟۱۳۹۴/۰۷/۱۴

      پوشیدن کفش راحت و مناسب از بروز عوارضی چون تاول و پینه پیشگیری می کند. کفش پیاده روی علاوه بر این باید تا حدی سبک باشد و ضربات وارده را جذب کند. کفش های زیادی در بازار به اسم کفش پیاده روی به فروش می رسند اما شما باید کفشی را انتخاب کنید که مناسب پای تان باشد.
    • اهمیت انتخاب کفش و کفی طبی مناسب در بیماران دیابتی۱۳۹۳/۰۸/۲۲

      بیماری دیابت در بلند مدت موجب کم شدن جریان خون در همه بدن می شود و این مشکل در پا بیشتر از جاهای دیگر خودش را نشان می دهد.
    • بیماری های پا۱۳۹۲/۰۵/۱۷

      اگر کفش تنگ می پوشید و سابقه خانوادگی گرفتاری پا دارید، قطعا دچار ناراحتی پا خواهید شد. 
این ناراحتی خود را به صورت های مختلف نشان می‌دهد، از جمله پینه شست پا، میخچه، برآمدگی، برآمدگی پاشنه، در گوشت رفتگی ناخن و نوروم مورتون نشان می دهد.

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.