برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

علت جوش روی سینه و درمان آن

علت جوش روی سینه و درمان آن جوش ممکن است هر جایی از بدن ظاهر شود؛ از جمله روی سینه. سوالی که پیش می آید این است که علت بروز این جوش ها با جوش های صورت متفاوت است؟ برای پیشگیری از بروز این جوش ها یا درمانشان چه توصیه هایی وجود دارد؟

فرقی نمی‌کند که سر و کله جوش کجای بدنتان پیدا شده است چون هر جایی که باشد اعصاب خردکن و دردسرساز است اما تقریبا همه ما انتظار داریم جوش‌ها را روی صورت‌مان ببینیم و وقتی که با این برآمدگی‌های قرمز و دردناک روی سینه مواجه می‌شویم، ممکن است جا بخوریم. چرا اینجا؟ چرا الان؟

به گزارش «بهپو»، «جاشوا ریکنر»، رییس مرکز زیبایی و بیماری‌های پوستی بیمارستان مونت‌سینای در نیویورک می‌گوید: «جوش‌هایی که روی سینه ایجاد می‌شوند، دقیقا به همان علتی در این نقطه از بدن ظاهر شده‌اند که ممکن است روی صورت یا کمر به وجود بیایند. این موضوع یعنی منافذ پوستی و فولیکول‌های مو مسدود و ملتهب شده اند و در نتیجه جوش‌ها بیرون می‌زنند.»

در ادامه به شما می‌گوییم که چرا گاهی اوقات سینه پر از جوش می‌شود؟ چطور می‌توان از شرشان خلاص شد؟ و چطور می‌توان میزان خطر ابتلای دوباره به این جوش‌ها را کاهش داد؟

 

بیشتر بخوانید: خوشمزه های ضد آکنه را بشناسید

 

جوش روی سینه نشانه چیست؟

«گری گولدنبرگ»، متخصص پوست و استادیار دانشگاه مونت‌سینای می‌گوید: «آکنه‌ هایی که روی صورت به وجود می‌آیند بیش از جوش‌های سینه تحت تاثیر تغییرات هورمونی بدن قرار دارند. پس از بسته شدن منافذ پوستی، باکتری‌ها می‌توانند خودشان را به فولیکول‌های مو برسانند و باعث التهاب و عفونت شوند و نتیجه این فرایند می‌تواند خود را به صورت جوش‌هایی روی سینه نشان دهد.» به گفته این متخصص، عرق کردن می‌تواند باعث تشدید این فرایند شود، به طوری که جوش‌های روی سینه در ورزشکاران یا کسانی که به صورت روزانه به‌ویژه در تابستان ورزش یا فعالیت فیزیکی انجام می‌دهند، دیده می‌شود.

«سینتیا بیلی»، متخصص پوست آمریکایی و بنیانگذار شرکت تولید محصولات مراقبت از پوست به همین نام معتقد است نوعی قارچ به نام پیتروسپوروم «pityrosporum» هم می‌تواند در ایجاد جوش روی سینه تاثیرگذار باشد. او توضیح می‌دهد: «حجم مشخصی قارچ به صورت طبیعی روی پوست زندگی می‌کنند ولی وقتی شرایط برای زندگی و رشدشان موثر باشد، مثلا پوست گرم و عرق کرده، می‌توانند به سرعت رشد کنند و باعث بروز جوش روی سینه شوند. این جوش‌ها معمولا قرمز روشن هستند، خارش دارند یا پوست را تحریک می‌کنند. در این حالت ظاهر پوست پر از جوش‌هایی است که در واقع منافذ بسته‌شده هستند.

آب و هوای گرم که باعث تعریق زیاد شود، پوشیدن لباس‌هایی که اجازه ندهد هوا در مجاورت پوست به خوبی جریان داشته باشد و افزایش ناگهانی فعالیت ورزشی روزانه می‌تواند منجر به تشدید جوش‌های روی سینه شود. علاوه بر این قارچ‌ها عاشق قند و شکر یا طعم شیرین هستند و داشتن رژیم غذایی پرقند می‌تواند باعث شود این جوش‌ها ظاهر شوند و درمان‌شان هم بیشتر طول بکشد.

عطر مواد شوینده لباس هم از جمله محرک های جوش روی سینه است. بهتر است از مواد شوینده بدون عطر استفاده کنید. در این ارتباط استفاده از عطرها روی پوست هم به تحریک پوست و تشکیل آکنه منجر خواهد شد.

خشکی پوست و نور آفتاب برخلاف عقیده عامه مردم که فکر می کنند از بین برنده آکنه است، به بروز جوش روی سینه کمک می کنند. نور آفتاب باعث از دست رفتن آب بدن و دهیدراسیون و خشکی پوست می شود. وقتی پوست خشک می شود بدن در تلاش برای آبرسانی مجدد به پوست، چربی بیشتری می سازد که خود عامل آکنه است.

استفاده از کرم ها یا لوسیون های بدن بر پایه چربی، باعث بسته شدن منافذ پوست و گیر افتادن باکتری ها و تشکیل آکنه و جوش می شود. با متخصص پوست خود مشورت کنید تا محصولی فاقد چربی به شما معرفی کند.

بیشتر بخوانید: بهترین روش های پاکسازی پوست از دیدگاه متخصصان

 

چطور از شر جوش‌های روی سینه خلاص شویم؟

اضافه کردن چند ترفند کوچک به مراقبت‌‌های روزانه از پوستتان می‌تواند این جوش‌ها را ناپدید کند. اگر هیچ کدام از این راهکارها موثر نباشند، مراجعه به متخصص پوست ضروری است زیرا ممکن است برای درمان به لوسیون‌های حاوی آنتی‌بیوتیک یا آنتی‌بیوتیک خوراکی نیاز باشد.

دوش گرفتن منظم و استفاده از محلول‌های شستشوی بدن ضدجوش می‌تواند قدم خوبی برای شروع درمان باشد. زیکنر توصیه می‌کند هنگام انتخاب محصول مناسب دنبال آن گروه از محصولاتی بگردید که حاوی «پراکسید بنزوییل» برای از بین بردن باکتری‌ها و «سالیسیلیک اسید» برای باز کردن منافذی باشند که مسدود شده‌اند.

اگر فکر می‌کنید جوش‌های روی سینه‌تان ناشی از فعالیت نامناسب قارچ‌هاست، می‌توانید سراغ شامپوهای معمولی ضدشوره -دقیقا همان شامپویی که موهای سرتان را با آن می‌شویید- بروید. تعجب نکنید، ترکیبات فعالی که در شامپوهای ضدشوره وجود دارد برای مبارزه با قارچ‌های روی سر طراحی شده بنابراین به طور طبیعی می‌توانند همین تاثیر را روی سایر بخش‌های بدن هم داشته باشند. وقتی بدن را با شامپو می‌شویید، سعی کنید کف چند دقیقه روی سینه بماند و سپس بدنتان را آبکشی کنید.

به گفته بیلی، استفاده از مرطوب‌کننده‌های حاوی لاکتیک اسید هم می‌تواند به لایه‌برداری پوست و برداشته شدن سلول‌های مرده پوست کمک کند. در عین حال رطوبت طبیعی پوست را هم تامین خواهد کرد.

اگر جوش‌هایتان خیلی سرسخت باشند و با این توصیه‌های ساده از بین نروند، استفاده از درمان‌های موضعی ضدآکنه که حاوی بنزوییل پراکسید باشند هم می‌تواند به درمان کمک کند.

 

بیشتر بخوانید: ساده ترین روش های خانگی برای پاکسازی پوست

 

شیوه ورزش کردنتان را تغییر دهید

لباسی که زمان تعریق تنتان را پوشانده می‌تواند نقش مهمی در تحریک یا پیشگیری و درمان جوش‌های سینه داشته باشد. زیکنر می‌گوید: «وقتی ورزش می‌کنید از لباس‌هایی استفاده کنید که به بدنتان نمی‌چسبند و ضدتعریق هستند.» او همچنین به کسانی که درگیر درمان جوش‌های روی سینه هستند، توصیه می‌کند بعد از ورزش از لباس‌های پنبه‌ای استفاده نکنند چون به پوست می‌چسند و باعث تشدید جوش می‌شوند.

به گزارش «بهپو» و به نقل از «پریونشن»، گلدنبرگ هم به ورزشکاران توصیه می‌کند بعد از ورزش بلافاصله دوش بگیرند و لباس‌های خیس از عرق را از تنشان خارج کنند. در صورتی که بعد از ورزش دسترسی به دوش ندارید، تعویض لباس و تمیز کردن بدن با دستمال‌های مرطوب هم تا حدودی کمک‌کننده است. بیلی هم به بیماران رژیم غذایی مملو از میوه و سبزیجات تازه و محصولات ارگانیک را پیشنهاد می‌دهد. به گفته وی، رژیم غذایی پرکربوهیدرات و پرقند می‌تواند باعث تشدید جوش‌های صورت شود. همچنین فراموش نکنید نوشیدن آب را برای حفاظت از پوست بدنتان جایگزین نوشیدنی‌های قنددار کنید./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات