برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

روماتیسم منعی برای بارداری ایجاد نمی کند

روماتیسم منعی برای بارداری ایجاد نمی کند زنان و مردان مبتلا به بیماری های روماتیسمی به شرط آنکه تحت نظر پزشک متخصص روماتولوژی باشند و بیماری شان کنترل شود، منعی برای بارداری و باروری ندارند.

زنان و مردان مبتلا به بیماری های روماتیسمی به شرط آنکه تحت نظر پزشک متخصص روماتولوژی باشند و بیماری شان کنترل شود، منعی برای بارداری و باروری ندارند.

دکتر فرهاد شهرام در آستانه برپایی بیستمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات روماتولوژی با عنوان بیماری های روماتیسمی و حاملگی که روز پنجشنبه اول اسفند ماه در بیمارستان دکتر شریعتی تهران برگزار می شود، سخن می گفت با اعلام این خبر افزود: به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است، برخی بیماری های روماتیسمی مانند لوپوس تشدید و برعکس برخی دیگر از این بیماری ها مانند بیماری آرتریت روماتوئید در این دوران بهبود یابند.

 

بیشتر بخوانید: اگر مبتلا به روماتیسم هستید و می خواهید حامله شوید

 

وی با اشاره به اینکه تشدید بیماری در برخی بیماری های روماتیسمی همچون آرتریت روماتوئید پس از زایمان اتفاق می افتد بر کنترل بیماری های روماتیسمی از سوی پزشک متخصص پس از زایمان نیز تاکید کرد.

دکتر شهرام یاد آور شد: بیماری لوپوس که نوعی بیماری روماتیسمی است و طی آن پوست، کلیه، قلب، مغز و ریه فرد دچار می شود در خانم ها 9 برابر آقایان است و بیشتر در سنین بارداری در زنان بروز می یابد.

وی ادامه داد: تنها در صورت فعال بودن بیماری لوپوس و در موارد درگیری اندام های حیاتی از قبیل قلب، مغز و کلیه ها ، پزشکان بیمار را از بارداری منع می کنند.

دبیر سمینار بیماری های روماتیسمی و حاملگی گفت: در صورتی که پزشک تشخیص دهد، بارداری سبب تشدید علایم بیماری لوپوس و آسیب به مادر و جنین نمی شود به وی اجازه بارداری می دهد.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، تم اصلی بیستمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات روماتولوژی به بیماری های روماتیسمی و حاملگی اختصاص یافته که در آن مشاوره های پزشکی پیش از بارداری، روش های جلوگیری از بارداری در بیماران روماتیسمی و... ارایه می شود.

دکتر شهرام اظهار داشت: شایع ترین بیماری روماتیسمی التهابی در آقایان روماتیسم ستون فقرات است که اشکالی در باروری و صاحب فرزند شدن ایجاد نمی کند.

وی گفت: به غیر از مبتلایان به بیماری های روماتیسمی اکثر افراد باردار که حتی سابقه ابتلا به بیماری های روماتیسمی را نیز ندارند از علایم مفصلی از قبیل زانو درد، کمر درد، خواب رفتگی و گزگز دست ها شکایت دارند.
دبیر سمینار بیماری های روماتیسمی و حاملگی یاد آور شد: افزایش انحنای ستون فقرات در دوران حاملگی به ویژه در اواخر این دوران که ناشی از وضعت جنین است و دردهای زانو که به دلیل افزایش وزن در این دوران ایجاد می شود، جزو شایع ترین مشکلات مفصلی دوران بارداری است.

وی با اشاره به اینکه طی یک پژوهش انجام شده 22 درصد زنان باردار از درد مفاصل لگن شکایت داشته اند، تصریح کرد: دردهای مربوط به سندرم کانال کارپ ( خواب رفتگی و گزگز دست) به دلیل تورم ایجاد شده در این دوران در 20 تا 25 درصد خانم های باردار گزارش شده است.

بیستمین سمینار سالانه مرکز تحقیقات روماتولوژی با عنوان "بیماری های روماتیسمی و حاملگی" از سوی مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران (قطب روماتولوژی کشور) پنج شنبه اول اسفند ماه در بیمارستان دکتر شریعتی تهران برپا می شود./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات