برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
تاندنیت آشیل بیماری است که علامت عمده آن درد در پشت ساق و نزدیک پاشنه است. تاندون آشیل بزرگترین تاندون بدن است. این تاندون عضلات پشت ساق را به استخوان پاشنه متصل میکند و کارکرد آن برای راه رفتن، دویدن و جهیدن لازم است.

انواع تاندنیت آشیل
تاندنیت Tendinitis به معنای التهاب تاندون است. التهاب پاسخ طبیعی بدن به آسیب یا بیماری است و علامت آن درد و تورم است. دو نوع تاندنیت آشیل وجود دارد.
  1. تاندنیت در قسمت های بالای آشیل: در این بیماری فیبرهای قسمت های بالایی تاندون دچار پارگی های میکروسکوپی شده و تاندون در ظاهرمتورم و کلفت میشود. این تاندنیت بیشتر در جوان ها و افراد فعال است. 
  2. تاندنیت در محل اتصال آشیل به پاشنه: در این حالت آسیب و پارگی های میکروسکوپی در تاندون آشیل درست در محل اتصال آن به استخوان پاشنه ایجاد میشود. در این نوع تاندنیت ممکن است در محل اتصال آشیل به استخوان پاشنه استخوان اضافی رشد کند.
شایعترین علائم عبارتند از
  • درد و خشکی روی تاندون آشیل در صبح ها
  • درد روی تاندون آشیل که با فعالیت شدیدتر میشود
  • درد شدید روی آشیل در روز بعد از ورزش شدید
  • کلفت شدن تاندون آشیل
  • برجستگی استخوانی در محل اتصال تاندون اشیل به استخوان پاشنه
  • تورم پشت ساق که با فعالیت بدنی بیشتر میشود
این بیماری به علت ضربات و فشار های مکرر و طولانی مدت به تاندون آشیل بوجود می آید.
وقتی سطح فعالیت بدنی خود را ناگهان زیاد میکنیم مثلاً طول مدت دویدن روزانه خود را ناگهان دو برابر میکنیم فشار زیادی را به تاندون آشیل وارد کرده که میتواند موجب آسیب و متعاقب آن التهاب شود.
وقتی عضلات پشت ساق قابلیت انعطاف کافی نداشته باشند فعالیت شدید بدنی میتواند موجب اعمال نیروهای کششی زیاد به تاندون آشیل شده و به آن آسیب بزند.
وجود برجستگی استخوانی در محل اتصال تاندون آشیل به استخوان پاشنه ممکن است موجب سائیده شدن مکرر تاندون به برجستگی شده و موجب آسیب و التهاب آن شود.

درمان تاندنیت آشیل معمولا با استفاده از روش های غیر جراحی صورت میگیرد. اگر بعد از چند ماه این روش ها نتوانستند تاثیری در روند بیماری داشته باشند ممکن است روش های جراحی بتواندد به بیمار کمک کنند.
در بسیاری اوقات درمان غیر جراحی موفقیت آمیز است گرچه بدست آوردن بهبودی معمولاً به چند ماه زمان نیاز دارد. اگر درمان را دیر شروع کرده باشم بهبودی ممکن است به زمان بیشتری ( حدود شش ماه) نیاز داشته باشد. اساس درمان غیر جراحی عبارتست از
  • استراحت: باید فعالیت بدنی که درد را ایجاد کرده است کاهش بدهیم یا کلاً قطع کنیم. تا مدتی فعالیت های آرام تری مثل شنا یا دوچرخه سواری انجام دهید
  • سرما: روزی چند مرتبه با کیسه پلاستیکی حاوی خرده های یخ و هر بار بمدت حدود 20 دقیقه روی تاندون آشیل را سرد میکنیم
  • داروهای ضد التهابی :استفاده از داروهای ضد التهاب مانند پروفن یا سلکوکسیب درد و التهاب را کاهش میدهد
  • تزریق کورتیکوستروئید : بندرت بکار میرود چون خطر پاره شدن تاندون آشیل بعد از استفاده از آن وجود دارد.
  • استفاده از کفش و ارتوز: بهتر است پاشنه کفش کمی بلند باشد. چرم کفش در ناحیه پشت پاشنه باید نرم باشد.
  • شوک ویو تراپی : در این روش با تاباندن اشعه اولتراسونیک به ناحیه درد روند بهبود فیبرهای آسیب دیده ممکن است تسریع شود. اثربخشی این روش در همه افراد یکسان نیست.
  • جراحی:اگر بعد از شش ماه درمان فعال غیر جراحی، درد بهبود نیافت پزشک معالج ممکن است تصمیم به استفاده از روش های جراحی بگیرد مهمترین این روش ها عبارتند از :
در کسانی که عضلات پشت ساق آنها خشک و با قابلیت انعطاف کم است پزشک ارتوپد شکاف هایی در قسمت هایی از طول این عضلات داده تا طول آنها قدری بیشتر شده و بدین وسیله کشش روی تاندون آشیل کم شود.
وقتی کمتر از نصف تاندون آشیل صدمه دیده است میتوان قسمت های صدمه دیده را توسط عمل جراحی برداشت و قسمت های باقیمانده را ترمیم کرد. در حین جراحی برجستگی استخوانی در محل اتصال تاندون به استخوان پاشنه هم برداشته میشود. وقتی بیش از نصف تاندون صدمه دیده است بعد از برداشتن قسمت صدمه دیده چون قسمت باقیمانده بسیار ضعیف بوده و احتمال پاره شدن کامل آن وجود دارد با استفاده از تاندون دیگری این تاندون را تقویت میکنند. پزشک جراح تاندونی را که شست پا را خم میکند برداشته و از آن برای تقویت تاندون آشیل استفاده میکند. البته بعد از برداشتن این تاندون، شست پا باز هم میتواند حرکت کند.

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مقاله های مرتبط با این بیمارینمایش آرشیو

    • 7 علت شایع درد پا در سالمندان۱۳۹۶/۰۴/۰۳

      سالمندان ویژگی‌های فیزیولوژیکی دارند که باعث می‌شود اغلب از درد پا، تورم و حالات مختلفی مثل همان گزگز و گر گرفتن شکایت کنند. بعضی از آنها هم ابراز می‌کنند که شدت گزگز یا سردی پا و... شب‌ها یا هنگام بیدار شدن از خواب زیاد است. این وضعیت‌ها باعث اختلال در خواب و فعالیت‌های روزمره می‌شود.
    • بیماری های پا۱۳۹۲/۰۵/۱۷

      اگر کفش تنگ می پوشید و سابقه خانوادگی گرفتاری پا دارید، قطعا دچار ناراحتی پا خواهید شد. 
این ناراحتی خود را به صورت های مختلف نشان می‌دهد، از جمله پینه شست پا، میخچه، برآمدگی، برآمدگی پاشنه، در گوشت رفتگی ناخن و نوروم مورتون نشان می دهد.
    • افزایش قوس کف پا و عوارض ناشی از آن۱۳۹۴/۰۷/۱۱

      افزایش قوس کف پا، به وضعیتی گفته می‌شود که در آن قوس کف پا بیش از حد طبیعی زیاد شده است. قوس طبیعی کف پا از پنجه تا پاشنه پا امتداد می‌یابد. شیوع این عارضه از صافی کف پا کمتر است.
    • روشهایی برای پیشگیری از درد پا۱۳۹۲/۱۲/۰۴

      وزن زیاد باعث درد پاشنه، قوس پا و ماهیچه شده و در ماهیچه ها خستگی ایجاد می کند. راه رفتن با بدنی که اضافه وزن دارد ممکن است حتی باعث تغییر شکل پا شود.
    • بررسی علل مختلف زانو درد۱۳۹۴/۰۸/۱۳

      آسیب زانو بیشتر مواقع در اثر استفاده بیش از حد از مفصل زانو، کم تحرکی، گرم و سرد نکردن بدن موقع ورزش یا کشش نامناسب بدن بروز می‌کند و باعث زانودرد می گردد. چاقی هم یکی از علل اصلی زانودرد است. علاوه بر عللی که در مقدمه مطلب اشاره شد، علت‌های شایع دیگری نیز می‌توانند منجر به درد زانو شوند.

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.