برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

چطور با فیبرومیالژی کنار بیاییم؟

چطور با فیبرومیالژی کنار بیاییم؟ فیبرومیالژی عارضه‌ای شایع است و تخمین زده می‌شود 2 تا 4 درصد افراد به این بیماری مبتلا باشند. 90 درصد مبتلایان به این بیماری زن هستند. در حال حاضر هیچ تست تشخیصی قطعی مانند رادیوگرافی یا آزمایش خونی برای فیبرومیالژی وجود ندارد. علائم فیبرومیالژی ممکن است با علائم برخی از بیماری‌های دیگر مشابهت داشته باشد. برای همین است که تشخیص این بیماری برای پزشکان ممکن است کار سختی باشد.
فیبرومیالژیا عارضه‌ای شایع است و تخمین زده می‌شود 2 تا 4 درصد افراد به این بیماری مبتلا باشند. 90 درصد مبتلایان به این بیماری زن هستند. در حال حاضر هیچ تست تشخیصی قطعی مانند رادیوگرافی یا آزمایش خونی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد. علائم فیبرومیالژیا ممکن است با علائم برخی از بیماری‌های دیگر مشابهت داشته باشد. برای همین است که تشخیص این بیماری برای پزشکان ممکن است کار سختی باشد.کالج متخصصان روماتولوژی آمریکا برای کمک به تشخیص این بیماری این اصول راهنما را تعیین کرده است:
  • درد منتشر مزمن: این درد هم طرف راست و هم طرف چپ بدن، در بالا و پایین کمر درگیر می‌کند.
  • احساس درد در دست‌کم 11 تا 18 نقطه حساس احتمالی (9 تای آن در یک طرف بدن و 9 تای دیگر در طرف دیگر بدن) هنگام فشار آوردن ملایم بر آنها.
  • پزشک شما با توجه به این اصول راهنما و سایر روش‌ها ممکن است برای شما تشخیص فیبرومیالژی بدهد.
 

شایع‌ترین علائم فیبرومیالژی

  • دردی که در سراسر بدن حس می‌شود، شدت آن از روزی به روز دیگر متفاوت است.
  • وجود تعداد زیادی نقطه حساس روی بدن که در لمس ملایم دردناک هستند.
  • فیبرومیالژی ممکن است کار کردن روزمره فرد را دچار اختلال کند. علائمی که ذکر شد، فهرست کامل علائم این بیماری نیست، ممکن است علائم دیگری هم وجود داشته باشد.
  • به‌هرحال توجه داشته باشید که تنها پزشک صلاحیت دادن تشخیص فیبرومیالژیا را دارد.

علت دقیق ایجاد فیبرومیالژیا روشن نیست، اما برخی از عواملی که آغاز این علائم ممکن است نقش داشته باشند:
  • رویداد جسمی استرس‌زا یا همراه با ضربه مثل تصادف اتومبیل
  • رویداد روانی استرس‌زا
  • یک بیماری یا اختلال دستگاه ایمنی
  • عفونت یا بیماری مزمن
علت احساس درد در این بیماری روشن نیست. به‌هرحال افرادی که دچار به این بیماری هستند به دلایل نامعلومی نسبت با افراد دیگر حساسیت بیشتری به درد دارند. گرچه علت فیبرومیالژی نامعلوم است، اما راه‌هایی وجود دارد که پزشک به تسکین علائم شما کمک کند. این شیوه‌ها ممکن است شامل تجویز دارو، آموزش، فعالیت جسمی و کسب حمایت عاطفی از طرف نزدیکان باشد. تجویز یک داروی گروه مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) به نام دولوکستین نیز ممکن است به تخفیف درد شما کمک کند. نحوه اثر این دارو در تسکین درد در فیبرومیالژی دقیقا روشن نیست. این دارو فعالیت سروتونین و نورآدرنالین؛ دو ناقل عصبی در مغز و نخاع را افزایش می‌دهد.
نکته مهم در درمان فیبرومیالژی این است که طرح درمانی مناسبی برای شما تهیه شود که اغلب نیاز به دخالت چندین درمانگر دارد، ازجمله پزشک خانوادگی یا عمومی، متخصص روماتولوژی، متخصص درمان درد، متخصص فیزیوتراپی، روان‌پزشک و سایر مشاوران.
حمایت عاطفی و همکاری خویشاوندان و دوستان فرد مبتلا به فیبرومیالژی نیز برای اینکه او این طرح درمانی را دنبال کند، نیز در موفقیت آن موثر است.
داشتن 7 تا 8 ساعت خواب آرام شبانه، ورزش مرتب که می‌تواند با فعالیت‌های سبک شروع شود، کاهش ساعات کار در صورت سنگین بودن بار کاریتان هم به بهبود علائم کمک می‌کنند.

 
تصویر

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات