برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

کشف علت سندرم خستگی مزمن

کشف علت سندرم خستگی مزمن مطالعات محققان دانشگاه نیوکاسل در انگلیس نشان می‌دهد میتوکندری (موتورخانه سلول) افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن قادر به تولید مقدار کافی انرژی نیست.
مطالعات محققان دانشگاه نیوکاسل در انگلیس نشان می‌دهد میتوکندری (موتورخانه سلول) افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن قادر به تولید مقدار کافی انرژی نیست.
به گزارش ساینس دیلی، سالهاست که تحقیقات گسترده‌ای در مورد سندرم خستگی مزمن (CFS) در حال انجام است. مطالعات اخیر نشان می‌دهد خستگی مزمن توضیح بیولوژیکی دارد و این دیدگاه امکان آزمایش‌های تشخیصی و درمان‌های موثر را فراهم می‌کند.
این مطالعه با بررسی سلول‌های خون محیطی 52 داوطلب مبتلا به CFS و 35 داوطلبی که این شرایط را نداشتند نشان می‌دهد سلول‌های افراد مبتلا به CFS نمی‌تواند به اندازه سلول‌های افراد عادی انرژی تولید کند. در واقع سلول‌های افراد مبتلا به خستگی مزمن در تولید انرژی عملکرد ضعیف‌تری دارند.
محققان در این مطالعه کارایی میتوکندری دو گروه را مقایسه کردند و دریافتند میتوکندری افراد مبتلا به CFS قادر به تولید مقدار کافی انرژی نیست. این مطالعه نشان می‌دهد خستگی مزمن یک اختلال فیزیولوژی است و ربطی به اختلال روانشناسی ندارد. محققان در ادامه آزمایش میزان مصرف اکسیژن سلول‌ها، در حالتی که فرد آرام است یا استرس دارد، را بررسی و مقایسه کردند. نتایج نشان داد سلول‌های افراد مبتلا به CFS حتی در حالت آرامش هم دو برابر بیشتر اکسیژن مصرف می‌کند. زمانی که فرد در حالت استرس قرار می‌گیرد، این اختلاف بسیار چشمگیرتر است.
سندرم خستگی مزمن که گاهی به عنوان خستگی مزمن و اختلال عملکرد ایمنی بدن شناخته می شود، یک وضعیت پیچیده پزشکی است که شایع‌ترین گروه مبتلایان زنان 30 تا 50 ساله هستند. امکان بروز این اختلال در مردان نیز وجود دارد ولی اغلب، زنان به آن مبتلا می شوند.‌
سندرم خستگی مزمن در یک دوره 6 ماهه بررسی می شود. اگر شخص در تمام این مدت احساس خستگی و کرختی داشته باشد و قادر به انجام امور روزانه نباشد، احتمال بیماری قوی است. احساس خستگی پس از فعالیت شدید فیزیکی و فکری و عدم استراحت کافی کاملا عادی است ولی در سندرم خستگی مزمن، احساس خستگی حتی پس از استراحت نیز وجود دارد. احساس خستگی در افرادی که از این سندرم رنج می برند، پس از استرس شدیدتر می شود./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات