برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;
سرطان کلیه، سرطانی است که در کلیه ها شکل می گیرد. کلیه ها دو عضو لوبیایی شکل، به اندازه مشت شما و پشت اندام های شکمی و در دو طرف ستون فقرات قرار گرفته اند.
در بزرگسالان، کارسینوم سلول کلیوی شایع ترین نوع سرطان کلیه است. سایر انواع سرطان کلیه از شیوع کمتری برخوردار است. در کودکان احتمال سرطان کلیه از نوع تومور ویلمز بیشتر است.
بنظر می رسد شیوع سرطان کلیه درحال افزایش است. یک دلیل ممکن است این باشد که روش های تصویربرداری مثل سی.تی.اسکن بیش از پیش مورد استفاد هقرار می گیرد. این تست ها ممکن است منجر به کشف تصادفی بیشتر سرطان کلیه شوند.
کمتر پیش می آید که سرطان کلیه باعث بروز علائم در مراحل اولیه شود. در مراحل پیشرفته، سرطان کلیه علائم زیر را باعث می شود:
  • خون در ادرار که ممکن است صورتی، قرمز یا نوشابه ای رنگ به نظر برسد
  • درد کمر که زیر دنده ها احساس شده و از بین نمی رود
  • کاهش وزن
  • خستگی
  • تب متناوب
علت سرطانی شدن کلیه ها به درستی مشخص نیست.
پزشکان می دانند که سرطان کلیه وقتی شروع می شود که برخی سلول های کلیه دچار جهش ژنی در DNA خود می شوند. این جهش باعث رشد و تکثیر غیرطبیعی سلول های کلیه، تجمع آنها روی هم و تشکیل تومور می گردد. برخی سلول ها می توانند تجزیه شده و به بخش های دیگر بدن منتشر شوند (متاستاز).

عواملی که شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرطان کلیه قرار می دهد:
  • سن: با افزایش سن خطر ایجاد تومور بالا می رود
  • مصرف سیگار: تومور کلیه در افراد سیگاری با شیوع بالاتر دیده می شود.
  • چاقی و فشارخون: دو عامل بالابرنده شانس تومور کلیه هستند
  • نارسائی کلیه و افرادی که تحت دیالیز هستند در معرض بالای تومور می باشند
  • ارث: ارث نیز در ایجاد تومور مثل بیماری های دیگر قویاً موثر است
با توجه به بی علامت بودن تومورها در اغلب موارد با انجام سونوگرافی و یا CT اسکن و به صورت اتفاقی تومور کشف می شود و لذا در راستای پیشگیری بهتر از درمان است، چکاب روتین از قبیل انجام سونوگرافی هر ۶ ماه و یا یک سال را جهت تشخیص های احتمالی تومور کلیه فراموش نکنید. بهترین وسیله تشخیص تومور کلیه انجام سونوگرافی و در صورت شک به تومور تأیید آن با انجام CT اسکن می باشد. در هر گونه شک به تومور باید بلافاصله اقدام اساسی درمانی از قبیل نمونه برداری انجام گردد.
درمان تومور کلیه بر اساس اندازه تومور و نوع آن و همچنین منتشر شدن آن به بدن فرق می کند.
  1. اگر اندازه تومور زیر ۵ سانت و در قسمت پائین و بالائی کلیه و به صورت توده ی بیرون رشد کرده باشد امروزه کلیه را حفظ کرده و تنها قسمت سرطانی شده کلیه را بر می دارند که به آن پارشیل نفرکتومی گفته می شود که در این عمل با برداشتن قسمت سرطانی بقیه قسمت های کلیه برای فرد باقی می ماند که این عمل با لاپاراسکوپی و بدون شکاف جراحی قابل انجام است.
  2. اگر اندازه تومور بالای ۵ سانت و به درون کلیه رشد کرده باشد باید جهت حفظ سلامتی بیمار از خیر این کلیه گذشت و کلیه فاسد شده را باید کاملاً خارج کرد.
برای برخی بیماران، امکان جراحی وجود ندارد. در این مواقع درمان سرطان کلیه به روش های زیر انجام می شود:
  1. فریز کردن سلول های سرطانی (کرایو ابلیشن): در این روش از سرمای شدید برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. در طول این روش، پزشک یک ابزار (کرایو پروب) که حاوی نیتروژن مایع است را مستقیما در تومورهای کلیه شما قرار می‌دهد. تصاویر فراصوت برای هدایت کرایو پروب و نمایش منجمد شدن سلول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  2. گرم کردن سلول های سرطانی (رادیوفرکانس ابلیشن): در این روش برای گرم کردن و نابودن کردن سلول‌های سرطانی از جریان برق استفاده می‌شود.

پزشکان زیر در درمان این بیماری می توانند کمکتان کنند

مرکز مشاورهنمایش آرشیو

تیرویید

پاسخ توسط محبوبه سادات حسینی ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
#4090

محبوبه سادات حسینی

با سلام خیر تاثیری نداره ولی انچه مسلم است این است که بعد از سن چهل سالگی کم بودن ذخیره تخمدانی کاملا طبیعی و قابل انتظار است.

قرمزی پوست،پوست پوست شدن و سوزش و خارش

پاسخ توسط ربابه غیبی ۱۳۹۸/۰۴/۳۱
#4086

ربابه غیبی

سلام شما احتمالا اگزماى سبوره دارید. اما بهتر است از نزدیک ویزیت شوید

گرفتن پا

پاسخ توسط الهه دولتشاهی ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
#4085

الهه دولتشاهی

سلام لطفا سن و داروهای مصرفی خود را ذکر کنید.

آزمایش کلسترول

پاسخ توسط ادمین بهپو ۱۳۹۸/۰۴/۲۴
#4084

ادمین بهپو

سلام. بدون معاینه حضوری و مشاهده شرح حال نمیتوان تصمیم وتشخیصی لحاظ کرد. بهتراست شما با یک پزشک مشورت کنید.