برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

دوستداران غذای پرچرب مراقب سرطان روده بزرگ باشند

دوستداران غذای پرچرب مراقب سرطان روده بزرگ باشند استفاده بیش از حد گوشت قرمز، کشیدن سیگار، مصرف الکل، کمبود کلسیم، فولات و مواد حاوی فیبر و مصرف کم سبزی و میوه در ابتلا به سرطان روده بزرگ تاثیرگذار است. با روش‌های غربالگری، برخی کشورها توانسته‌اند حدود ۶۰ درصد شیوع این سرطان را کاهش دهند.

غذاهای پرچرب دشمنان همیشگی سلامت انسانند. همیشه از گوشه و کنار درباره مضرات مصرف غذای پرچرب می شنویم؛ از بیماری های قلبی گرفته تا اضافه وزن و مشکلات گوارشی. این بار پای گفتگوی یکی از اساتید دانشگاه نشسته ایم. این پزشک حوزه گوارش و کبد هشدار می دهد که مصرف بالای غذای پرچرب به خصوص چربی حیوانی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.

به گزارش «بهپو»، «محمد امانی»، عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت هفته سلامت گوارش، اظهار داشت: «استفاده بیش از حد گوشت قرمز، کشیدن سیگار، مصرف الکل، کمبود کلسیم، فولات و مواد حاوی فیبر و مصرف کم سبزی و میوه هم در ابتلا به سرطان روده بزرگ تاثیرگذار است.»

او با بیان اینکه افراد چاق و کم تحرک، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، به مردم توصیه کرد که با مصرف غذاهای مناسب، تحرک بدنی و پرهیز از مصرف سیگار و الکل به مقابله با «سرطان روده بزرگ» بروند.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد تاکید کرد: «افرادی که سابقه ابتلا به سرطان ارگان‌های مختلف مانند رحم، تخمدان و روده را در بین بستگان خود یا سابقه ابتلا به بیماری التهابی روده -کولیت اولسروز یا کولیت کرون- را دارند، در معرض جدی ابتلا به این سرطان هستند.

امانی با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ از ضایعه‌ای به نام پولیپ یا اصطلاح عامیانه گوشت اضافه در روده به وجود می‌آید، عنوان کرد: «این ضایعات کوچک به مرور رشد کرده و بزرگ شده و در نهایت به سرطان روده بزرگ تبدیل می‌شود.»

عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «اگر این ضایعات به موقع تشخیص داده شود، به راحتی می‌توان آن را حین آندوسکوپی، خارج کرد تا خطر بدخیمی آن از بین برود.»

وی یادآورشد: «پولیپ در افراد بالای ۵۰ سال شیوع بالایی دارد و ۲۵ درصد افراد بالاتر از ۵۰ سال و ۵۰ درصد افراد بالاتر از ۶۰ سال در معرض خطر ایجاد پولیپ قرار دارند.»

امانی غربالگری را روشی برای تشخیص بیماری‌های خاموش و بدون علامت دانست و ادامه داد: «براساس پروتکل‌های جهانی همه افراد بالاتر از ۵۰ سال باید از نظر ایجاد پولیپ و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ غربالگری شوند.»

او مهمترین و دقیق‌ترین روش غربالگری پولیپ و سرطان روده بزرگ را کولونوسکوپی اعلام کرد و گفت: «درصورت وجود پولیپ این امکان وجود دارد که با روش‌های مختلفی این ضایعه برداشته شود.»

به گزارش «بهپو» به نقل از «ایرنا»، امانی با تاکید بر اینکه اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است، خاطرنشان کرد: «با روش‌های غربالگری، برخی کشورها توانسته‌اند حدود ۶۰ درصد شیوع این سرطان را کاهش دهند.»/

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات