برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

5 گام تا تعطیلات آرام و با نشاط

5 گام تا تعطیلات آرام و با نشاط تعطیلات عید فرصت مناسبی برای بیشتر با هم بودن و لذت بردن از اوقات فراغت است، اما این ایام مورد علاقه همه خانواده‌ها نیست. ساعات طولانی در کنار هم بودن اعضای خانواده گاهی تنش و کشمکش را بیشتر و طعم تعطیلات را تلخ می کند.

تعطیلات عید فرصت مناسبی برای بیشتر با هم بودن و لذت بردن از اوقات فراغت است، اما این ایام مورد علاقه همه خانواده‌ها نیست. برخی زن و شوهر‌ها یا والدین و فرزندان هستند که با هم بودنشان به معنی تنش و کشمکش بیشتر در زندگی است.

به گزارش «بهپو»،در حوزه روان‌شناسی اصطلاحی داریم به نام نشانگان یا «سندرم روز تعطیل»؛ به این معنی که در روزهای تعطیل، میزان ناراحتی‌ها و احساسات ناخوشایند میان برخی خانواده‌ها، بر خلاف تصور، بیشتر از روزهای غیرتعطیل است. دلایل این موضوع متفاوت و بسیار متنوع است و از آن جمله می‌توان به نداشتن برنامه، به هم ریختن ساعات خواب و بیداری و حتی تغذیه، احساس مفید نبودن و رعایت نکردن اصول احترام اشاره کرد. در تعطیلات سال نو افراد چند روز را به طور مداوم و پیوسته گرفتار این نشانگان می‌شوند و تاثیرات ناخوشایند آن را می‌بینند.

برای داشتن تعطیلاتی آرام و بانشاط راهکارهای زیر کمک زیادی به شما می کنند:

 

1- دعواها را کم کنید و برنامه داشته باشید

بچه‌ها هم به اوقات فراغت نیاز دارند. آنها تمام سال را با مدرسه، فوق برنامه و... می‌گذرانند و این تعطیلات می‌تواند فرصتی برای استراحت آنها باشد. البته نباید کودکان را در تمام تعطیلات بدون برنامه رها کرد. آنها هر روز باید کاری انجام بدهند و همکاری و هدف داشته باشند. این گفته به این معنا نیست که حتما برای فرزندتان برنامه‌ریزی‌ خاصی داشته باشید. تماشای یک فیلم سینمایی یا کارتون، چیدن پازل، رفتن به طبیعت و غیره مدنظر ماست.

 

2- به خودتان هم وقت فراغت بدهید

داشتن وقت فراغت شخصی خوب است. هر چه هست را مدتی رها کنید. 20 دقیقه مجله ورق بزنید. قدم بزنید و نفس عمیق بکشید. ثابت شده احساسات منفی واقعا ساز و کار تفکر را در مغز تغییر می‌دهد.

 

3- قانون را عوض نکنید

تعطیلی به معنی بی‌قانونی نیست. در ایام تعطیلات هم حد و حدود باید رعایت شود و نباید به بهانه اینکه عید است، اجازه سوءاستفاده به کودکان داده شود. استثنا قایل شدن، نوعی شکستن قانون است و اگر یک قانون را نقض کنیم، بچه‌ها به کل قوانین رحم نمی‌کنند.

 

4- احساس گناه را مدیریت کنید

خیلی از ما دایما در این فکر هستیم که دیگران به ما فکر می‌کنند یا نه و اگر فکر می‌کنند، نظرشان در مورد ما چیست! اکثر ما اعتقاد داریم محکوم هستیم که از بودن کنار خانواده لذت ببریم. مخصوصا خانم‌ها که شدیدا از درون تحت این فشار هستند که باید مادر خوبی باشند و محکوم شده‌اند که تمام وقتشان را با بچه‌ها بگذرانند و هرگز نباید به چیز دیگری فکر کنند؛ اما این تصور اصلا درست نیست.

این موضوع را قبول دارم که همه پدرها و مادرها بچه‌های خود را دوست دارند اما برای اینکه بتوان والدین خوبی بود، گاهی نیاز به فراغت و آسودگی خاطر است. پدر و مادر بودن کار طاقت‌فرسایی است و هر کسی نمی‌تواند بدون توقف و 24 ساعته و 7 روز هفته به آن بپردازد. گاهی تغییر لازم است؛ گاهی پدر و مادرها باید کاری غیر از والدگری کنند.

یادتان باشد شاید بخواهید تمام تعطیلات نوروز به بچه‌ها برسید اما بهترین کار این است که حواستان به خودتان هم باشد. بهترین پدر و مادرها آنهایی هستند که با خودشان روراست‌ باشند و بدانند به آرام بودن، مثبت بودن و استراحت نیاز دارند.

 

5- لذت دید و بازدید را از دست ندهید

به گزارش «بهپو» و به نقل از «هفته نامه سلامت»، در صورتی که آب و هوا مناسب باشد، می‌توان از تعطیلات برای مسافرت استفاده کرد و از گردش در خارج از خانه لذت برد، اما اگر شرایط برای سفر مهیا نبود، دید و بازدید عید نوعی رابطه اجتماعی است که می‌تواند آرامش‌بخش باشد. بسیاری از افراد از بودن کنار افراد خانواده و ذکر خاطرات دوران کودکی یا حتی انجام بازی‌های کودکانه احساس شادی و شادمانی می‌کنند. البته طبیعی است که افراد مختلف علاقه‌مند به انجام کارها و رفتن به جاهای متفاوت و حتی خوردن مواد غذایی متفاوت باشند. در این شرایط مدیر خانواده باید برای سلیقه افراد مختلف خانواده ارزش قایل شود و شرایطی را فراهم کند که همه احساس رضایت کنند. اگر پدر خانواده تمایل به دید و بازدید دارد ولی فرزند کوچک‌تر می‌خواهد به پارک برود، باید برنامه را طوری بچیند که قبل یا بعد از عیددیدنی مثلا به یک پارک بروند و اجازه دهند فرزند دقایقی را در آن سپری کند تا به این ترتیب همه اعضای خانواده احساس مثبت داشته باشند./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات