برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

سایه سنگین حمله قلبی بر سر کسانی که سیگار الکترونیکی می کشند

سایه سنگین حمله قلبی بر سر کسانی که سیگار الکترونیکی می کشند نتایج تحقیقی جدید نشان می دهد شانس حمله قلبی، بیماری عروق کرونر و افسردگی در بزرگسالانی که سیگارهای الکترونیکی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که سیگار الکترونیکی یا بطور کلی دخانیات استفاده نمی کنند، به طور چشمگیری بیشتر است.

نتایج تحقیقی جدید نشان می دهد شانس حمله قلبی، بیماری عروق کرونر و افسردگی در بزرگسالانی که سیگارهای الکترونیکی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که سیگار الکترونیکی یا بطور کلی دخانیات استفاده نمی کنند، به طور چشمگیری بیشتر است.

به گزارش «بهپو»، مصرف سیگار الکترونیکی خطرناک‌تر از آن است که پیش از این تصور می شد، اما سیگارهای سنتی هنوز هم خطرناک‌تر هستند.

نتایج این تحقیق نشان داد کسانی که سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند به نسبت غیرسیگاری‌ها 56 درصد بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی هستند. خطر سکته مغزی برای این افراد هم حدود 30 درصد بیش از کسانی است که سیگار نمی‌کشند.

نتایجی که از پژوهش‌ تیم کارشناسان پزشکی پروفسور «موهیندر ویندیهال» درباره سیگارهای الکترونیکی به دست آمده‌ است همچنین نشان می‌دهد که خطر ابتلا به بیماری عروقی قلبی حدود 10 درصد و بیماری‌های گردش خون یا لخته شدن خون در عروق هم حدود 44 درصد برای مصرف‌کنندگان سیگارهای برقی بیشتر است.

افسردگی، اضطراب و اختلالات عصبی و عاطفی هم در مصرف‌کنندگان سیگار الکترونیکی دو برابر غیرسیگاری‌ها است.

پرفسور ویندیهال می‌گوید: «آرزوی من این است که هیچ یک از بیماران یا اعضای خانواده‌ام هیچ وقت سیگار الکتریکی نکشند.»

او می‌افزاید: «ما متوجه شدیم که تعداد دفعات کشیدن سیگار الکتریکی نقشی در خطر ابتلا به بیماری بازی نمی‌کند.»

این پژوهشگر خاطر نشان می‌کند که حتی اگر چند روز و یا چند هفته هم سیگار الکترونیکی کشیده شود خطر بروز سکته قلبی و بیماری‌های عروقی افزایش می‌یابد.

نتایج این پژوهش در مقابل اعتقاد گسترده‌‌ای قرار دارد که می‌پندارد، سیگار الکترونیکی در بدن باعث بروز بیماری‌ جانبی نمی‌شود به دلیل اینکه دود و سمی از طریق آن وارد ریه نمی‌شود و در نتیجه مطمئن و بی‌خطر است.

از سوی دیگر تحقیقات نشان می‌دهد که سیگارهای سنتی هنوز هم به مراتب خطرناک‌تر از سیگارهای الکترونیکی هستند.

مصرف سیگارهای سنتی به نسبت سیگارهای الکترونیکی 165 درصد خطر بروز بیماری‌های قلبی و خونی، 94 درصد سکته قلبی و 78 درصد خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

محققان تیم پرفسور ویندیهال تحقیقات خود را بر اساس مصاحبه‌های انجام شده از طریق مرکز مراقبت‌های بهداشتی آمریکا انجام داده‌اند.

در این پژوهش 96 هزار و 467 نفر در سال‌های 2014، 2016 و 2018 شرکت کرده‌اند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان در این پژوهش که سیگار الکترونیکی مصرف می‌کردند 33 سال بوده است که این رقم به مراتب پایین‌تر از میانگین سن شرکت‌کنندگانی است که سیگارهای سنتی می‌کشیدند. این گروه به طور متوسط 40 سال سن داشتند.

احتمالا کسانی که سیگار الکترونیکی می‌کشیدند پیش از این به سیگار سنتی معتاد بوده‌اند و در نتیجه احتمال دارد درصد بالای سکته قلبی در این گروه به پیشینه مصرف سیگارهای سنتی هم مربوط باشد.

نکته دیگری که احتمالا وجود دارد این است که درصد بالای مبتلایان به بیماری افسردگی در این تحقیق می‌تواند نتیجه آن باشد که بیماران روحی و روانی در اغلب موارد تمایل بیشتری به سیگار کشیدن پیدا می‌کنند.

پژوهشگران می‌گویند که ممکن است در این موضوع ارتباط علت و معلول جا به جا دیده شود.

با این حال پروفسور ویندیهال به نتایج تحقیق خود پایبند است و می گوید :نتایج به دست آمده از این پژوهش باید زنگ خطری باشد که آگاهی ما را نسبت به خطرات مصرف سیگارهای الکترونیکی افزایش دهد.»

در سیگارهای الکترونیکی مایعات حاوی نیکوتین تبخیر می‌شوند. این مایعات مواد شیمیایی و طعم‌های مختلفی را در خود دارند. دمای سیگارهای الکترونیکی باید به حدی بالا باشد که بتواند این مایعات را تبدیل به بخار کند.

به گفته پروفسور ویندیهال، حدود 460 نوع سیگار گوناگون الکترونیکی در بازار آمریکا عرضه می‌شود با هفت هزار و 700 طعم مختلف. در حال حاضر نیمی از شهروندان آمریکایی سیگار الکترونیکی مصرف می‌کند.

به گزارش «بهپو» و به نقل از «ساینس دیلی»، سیگار کشیدن بدون پشیمانی، بدون دود متعفن و بدون به خطر انداختن سلامتی؟ سیگار الکترونیکی همه این وعده‌ها را به سیگاری‌ها می‌دهد، اما آیا این جایگزین الکترونیکی برای سیگار، بهتر از خود سیگار است و خطر آن کمتر از سیگار معمولی است؟/

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات