برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

وقتی بارداری پوچ می شود

وقتی بارداری پوچ می شود «بارداری پوچ» در اوایل بارداری و تقریبا بین هفته هشتم تا سیزدهم اتفاق می افتد؛ زمانی که شما شاید هنوز متوجه بارداری خود نشده اید. بارداری زمانی پوچ نامیده می‌شود که جنین رشد خود را متوقف می کند و آنچه باقی می ماند یک ساک حاملگی خالی است که فاقد قطب جنین یا کیسه زرده است.
بارداری زمانی پوچ نامیده می‌شود «blighted ovum» که جنین رشد خود را متوقف می کند، باز جذب می شود و آنچه باقی می ماند یک ساک حاملگی خالی است که فاقد قطب جنین یا کیسه زرده است. در این نوع بارداری تخمک لقاح یافته درون رحم لانه گزینی می‌کند، اما هیچ جنینی درون ساک حاملگی رشد نمی‌کند.

به گزارش «بهپو»، علت بروز چنین مشکلی به درستی شناخته نشده است؛ اما به نظر می رسد ناهنجاری های کروموزومی در تخم بارور شده نقش مهمی داشته باشد.
«بارداری پوچ» در اوایل بارداری و تقریبا بین هفته هشتم تا سیزدهم اتفاق می افتد؛ زمانی که شما شاید هنوز متوجه بارداری خود نشده اید. با اینحال، از آنجا که تست بارداری در بارداری پوچ مثبت می شود یا به علت پریود نشدن ممکن است از باردار بودن خود آگاه باشید. تست بارداری به این دلیل مثبت می شود که جنین اولیه ترشح هورمون بارداری «HCG» را تا زمانی که رشدش متوقف شود و نتواند به خوبی در رحم کاشته شود، ادامه می دهد. به علت افزایش سطح HCG احتمال احساس درد، لکه‌بینی و خون‌ریزی هم وجود دارد.
حاملگی پوچ معمولاً تا زمانی که سونوگرافی ساک خالی جنین را نشان بدهد، تشخیص داده نمی‌شود، زیرا بدن به علت تولید متوالی هورمون‌های بارداری هنوز متوجه خالی بودن ساک جنین از رویان نمی‌شوند. بنابراین تنها راه تشخیص بارداری پوچ انجام سونوگرافی است.
در صورتی که سونوگرافی از نوع واژینال باشد و حاملگی هم از نوع طبیعی باشد، در سن حاملگی شش هفته امکان تشخیص ساک خالی از جنین وجود دارد، اما اگر سونوگرافی از نوع شکمی باشد، در هفت هفتگی این نوع حاملگی تشخیص داده می‌شود.
در بارداری پوچ علایم اولیه بارداری مثل حساسیت پستان، حالت تهوع و استفراغ ممکن است دیده شود؛ اما با توقف رشد جنین، سطوح هورمونی کاهش می یابد و علایم بارداری فروکش می کند. در این مرحله، احتمال کرامپ شکمی خفیف و لکه بینی یا خونریزی جزیی وجود دارد.
بارداری پوچ در نهایت منجر به سقط می شود. در مواردی می‌توان با تجویز داروهای مختلف در روند سقط جنین سرعت بیشتری ایجاد کرد و یا حتی می‌توان با انجام عمل جراحی کورتاژ اقدام به برداشتن بافت های جفتی کرد. بارداری پوچ معمولاً یک بار اتفاق می‌افتد و در صورتی که بارداری پوچ در اولین اقدام به بارداری رخ دهد، والدین اقدام به انجام تست ژنتیکی می‌کنند.
اگر بارداری پوچ برای اولین بار اتفاق بیفتد، به مادر اجازه بارداری مجدد داده می‌شود؛ اما اگر این نوع بارداری مجدد تکرار شود که تکرار آن عمدتاً به دلیل ازدواج فامیلی و زمینه‌های ژنتیکی است، والدین باید به مشاور ژنتیک مراجعه کنند. معمولاً مادران باردار در دومین اقدام خود به بارداری دارای جنین زنده و سالم هستند.
به گزارش «بهپو» و به نقل از «مایوکلینیک»، سقط در بارداری های پوچ، بیشتر قبل از اقدام مادر به انجام سونوگرافی صورت می‌پذیرد. از میزان دقیق این نوع سقط، آمار دقیقی وجود ندارد؛ اما به طور کلی حدود شصت درصد سقط‌های زودرس و خودبه‌خودی به دلیل همان اختلالات کروموزمی قبل از تشکیل رویان است. حدود بیست و پنج درصد مربوط به اختلالات تقسیم کروموزمی مادر و پنج درصد مربوط به پدر است./

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات