برای مشاوره با پزشکان کلیک کنید
;

موکت، منبع مواد آلرژی زاست

موکت، منبع مواد آلرژی زاست موکت‌ها ممکن است آلاینده‌هایی مانند هیره‌ها یا مایت‌ها، پوسته‌های بدن حیوانات خانگی، مواد آلرژی‌زای سوسک‌ها، ذرات آلاینده، سرب، هاگ‌های کپک‌ها، حشره‌کش و گردوغبار را در خود جای دهند.
موکت‌ها ممکن است آلاینده‌هایی مانند هیره‌ها یا مایت‌ها، پوسته‌های بدن حیوانات خانگی، مواد آلرژی‌زای سوسک‌ها، ذرات آلاینده، سرب، هاگ‌های کپک‌ها، حشره‌کش و گردوغبار را در خود جای دهند. این آلاینده‌ها ممکن است در حین بازسازی، جاروبرقی کشیدن یا حتی راه رفتن روی موکت وارد هوا شوند. در این میان کودکان با احتمال بیشتری در معرض آلودگی های موکت قرار می‌گیرند. اگر ناحیه بزرگی از خانه با موکت پوشانده شده باشد، ممکن است زدودن آلاینده‌ها و آلرژی‌زاها کار مشکلی باشد.
به گزارش انجمن ریه آمریکا، مواد شیمیایی مورد استفاده در برخی از موکت‌ها، پدهای زیر موکت و چسب‌های موکت، ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازند. برخی از این مواد شیمیایی و چسب‌ها از ترکیبات فرار آلی (VOC) ساخته شده‌اند که آلاینده‌هایی را از خود بیرون می‌دهند. نصب موکت جدید همچنین ممکن است با سرفه و خس‌خس سینه نوزادان همراه شود.
این گزارش توصیه می کند به ‌جای استفاده از موکت،‌ از پارکت یا لمینیت برای کف اتاق‌ها استفاده کنید یا روی کف اتاق، قالی‌هایی بیندازید که به ‌راحتی بتوان آنها را جمع کرد و در بیرون تمیز کرد. اگر این کار ممکن نباشد، باید دست‌کم 3 بار در هفته موکت‌ها را با جاروبرقی دارای فیلتر هوای با کارآمدی بالا برای ذرات (HEPA) جارو کنید. البته خود جاروبرقی کشیدن ممکن است باعث به هوا برخاستن ذرات شود و هوا را آلوده‌تر کند. آشپزخانه، دستشویی و راه‌های ورودی نباید موکت داشته باشند، زیرا مرطوب می‌شوند و محیط خوبی برای رشد کپک‌ها فراهم می‌کنند. اگر موکت جدیدی خریده‌اید، نوعی را انتخاب کنید که VOC کمتری را متصاعد کند. موکت را باز کنید و پیش از نصب در یک محل با تهویه خوب برای 72ساعت هوا دهید. در صورت امکان، نصب موکت را در هنگامی‌که خانه خالی است، انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که بعدها می‌توان موکت را بدون استفاده از مواد شیمیایی سمی از کف جدا کرد./

*به نقل از American Lung association
 

بهپو در جوامع مجــازیکانال ما را در جوامع مجازی دنبال کنیــد

دیدگاه و نظــرات